Welke crypto kopen in 2022?

Welke crypto kopen

Welke crypto kopen in 2022? Als je net nieuw bent en niet kunt wachten om crypto’s aan te schaffen kan de wereld van cryptocurrency behoorlijk imponerend zijn. Je hebt vast weleens van Bitcoin, Ethereum of Dogecoin gehoord maar wist je dat je daarnaast nog duizenden munten kunt kopen? 

In dit artikel ben ik er al dieper op ingegaan dat geld verdienen met crypto vandaag de dag populairder is dan ooit. En in zekere zin ook makkelijker dan ooit maar hier schuilt ook direct het gevaar in. In no-time heb je een account geopend en kun je aan de slag met crypto’s. Maar welke ga je dan kopen? Welke munten hebben de meeste potentie om daadwerkelijk iets te gaan worden?

In dit artikel probeer ik je een beetje wegwijs te maken wat de hardlopers kunnen gaan worden in 2021 en daarmee ook doelend op 2022.

Wil je eerst even oefenen hoe het is om in crypto te handelen? Claim dan nu je GRATIS demo account en krijg $100.000 om mee te oefenen.

Aanmelden kan met email en binnen enkele minuten is jouw eerste oefentrade geopend.

Open een GRATIS account

78% van de retail beleggers verliest geld met de handel in CFD’s bij deze aanbieder. Overweeg of jij je het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Welke cryptomunten zijn veelbelovend voor 2022?

Nu we richting het einde van het jaar gaan houden we 2022 nauwlettend in de gaten. Welke cryptomunten gaan het goed doen, komen met updates of grote projecten die de prijs weleens kunnen doen stijgen? 

Hieronder heb ik een top 10 samengesteld van munten die weleens kunnen gaan verassen en flinke stijgers kunnen gaan maken. 

Dit zijn de munten die al een aardig gevestigde naam hebben in de crypto wereld. Zo vlak voor de aanvang van Altcoin Season is de verwachting dat deze munten weleens kunnen gaan knallen met uitzondering van Bitcoin natuurlijk want die zal tijdens Altcoin Season aardig stabiel blijven.

De bovenstaande munten zijn degene waar je op dit moment relatief “veilig” in kunt investeren. De meeste winsten maak je natuurlijk maar de kleine coins die nog niet zo heel lang bestaan maar daarover zometeen meer!

Welke crypto kopen om te daytraden?

Met welke crypto kun je het beste daytraden?

Het daytraden is niet voor elke crypto weggelegd. Het merendeel van de crypto coins zijn toch voor de wat langere termijn en daardoor niet geschikt om te daytraden. 

Het kan natuurlijk wel maar door de onvoorspelbaarheid en dan vooral met de kleine coins maakt het lastiger en daardoor risicovoller. 

Over het algemeen wordt Ethereum (ETH) beschouwd als de beste crypto om te daytraden. Dit komt omdat het overal verhandelbaar is, iets wat met de kleinere munten zeker niet het geval is. Deze zijn vaak alleen nog bij de kleinere exchanges gelist en daardoor is er ook minder volume in de markt waardoor de prijs soms ook wel eens vrij weinig kan doen. 

De prijs beweegt doordat mensen kopen en verkopen, als een crypto overal te verhandelen is dan is het beschikbaar voor iedereen en dus veel beweging in de markt. 

Welke (nieuwe) crypto kopen in 2022?

Er zijn ook een aantal crypto’s die niet in de top 10 staan maar wel veel potentie hebben om tot iets groots uit te groeien. Dit zijn vaak de beginnende crypto’s die pas enkele maanden tot 1 jaar bestaan. 

Je kunt nooit voorspellen wanneer een munt succesvol gaat worden of niet. Sommige worden succesvol doordat ze gigantisch gehyped worden maar andere hebben daadwerkelijk grootse plannen en worden daardoor succesvol. 

Dogecoin is een mooi voorbeeld van een munt die eigenlijk niks toe te hoeven had alleen er zat zo’n grote community achter die de munt kochten en hypte (waaronder Elon Musk) dat de munt uiteindelijk toch tot grote hoogtes is gekomen en de verwachting is dat hij nog veel hoger gaat. 

Safemoon

Een andere munt waar de verwachtingen hoog van zijn is Safemoon. Deze munt bestaat vanaf maart 2021 en is vergeleken met waar hij begon al flink gestegen.

Welke crypto kopen

De kracht van Safemoon is niet alleen de community (2.8 miljoen holders) maar ook de ontwikkelingen van het dev team. Zo hebben ze inmiddels de Safemoon Wallet uitgebracht, en komt er de Safemoon Exchange en de Safemoon Blockchain dit jaar nog uit en gaan ze migreren naar V2.

Dit zijn fikse ontwikkelingen voor een munt die pas 8 maanden oud is. Het lijkt een beetje op de route die Binance afgelegd heeft met de Binance Coin (BNB) en die is inmiddels rond de $500 waard. Deze munt is ook nog niet bij de major exchanges gelist, inmiddels is het wel mogelijk om deze via de Safemoon Wallet aan te schaffen. De wallet is gewoon via de playstore van je mobiel te downloaden.

Shiba Inu Coin

Shi Inu heeft de bijnaam gekregen als de Dogecoin killer. Net zoals bij Dogecoin zit hier geen geavanceerde technologie achter en is het vooral de community die de munt hoger drijven. Ook van deze munt is Elon Musk een groot fan en weet regelmatig door z’n posts de munt tot nieuwe hoogtes te sturen.  

Hoe deze munt het in de toekomst zal gaan doen weet niemand. Dit kun je weliswaar over alle munten zeggen alleen wanneer er geen echte roadmap aanwezig is dan weet je dus ook niet wat nou de werkelijke plannen van zo’n munt zijn. Maar gezien de hype van deze munt en de gigantische community die erachter zit verwacht ik dat deze nog wel eventjes door blijft stijgen.

Welke crypto kopen en waar op letten?

Het investeren in crypto is te vergelijken met het beleggen in aandelen en opties. Je kunt er een flinke winst uitslepen maar verlies is helaas nooit helemaal uit te sluiten. 

Dit is wel te beperken door je alvorens goed te verdiepen in de munt die je wilt aanschaffen. Stap nooit zomaar blind erin omdat de buurman vertelde dat dit weleens wat zou kunnen worden. Doe eerst zelf goed je huiswerk voordat je iets aanschaft en wellicht kun je daardoor je verlies tot een minimum beperken. 

Ben je net nieuw met crypto? Begin dan bij een betrouwbare broker of exchange. Tegenwoordig word je dood gegooid met crypto exchanges die als paddenstoelen uit de grond komen. Pas daarmee ook goed op en doe je huiswerk welke broker wel of niet goed is, ik zweer nog steeds bij eToro, zij zijn met Forex begonnen en het aanbod in crypto’s wordt steeds groter en groter. Het fijne hiervan is het demoaccount van $100.000 waar je eindeloos gebruik van kunt maken en het copytrade systeem, zo kun je kijken hoe andere traders het doen. 

Roadmap en whitepaper aanwezig?

Ik heb hier al eens vaker over gesproken maar dit zijn belangrijke punten bij het kiezen van een crypto munt. Je moet jezelf de vraag stellen wat de munt die je uitgekozen hebt om te kopen heeft toe te voegen. Wat onderscheid hem van andere munten. 

Daarin spelen het systeem achter de munt en het team achter de munt een grote rol. Ik hoef je waarschijnlijk niet uit de leggen dat wanneer een munt geen toegevoegde waarde heeft deze in de praktijk ook nooit veel waarde zal gaan krijgen. 

Check dus op de website van de munt of er dus een roadmap (toekomstplannen) en een whitepaper (functionaliteit van de munt) aanwezig zijn.

Investeer geld dat je bereid bent te verliezen

Eigenlijk zegt de bovenstaande zin het al. Ga geen onnodige risico’s nemen met geld dat je niet kunt missen. Als de munt even een (tijdelijke) zakker maakt moet dit geen effect op je hebben. 

Daarmee kom ik ook bij het tweede belangrijke punt, als het verliezen van het gëinvesteerde geld geen effect op je heeft dan zal je ook minder snel een impulsieve actie uithalen door hem te verkopen wanneer de markt zakt. Je moet zorgen dat je psychisch losgekoppeld bent van het traden en dan kun je grote successen behalen! 

Vermijd pump en dump munten

Wanneer een munt plotseling in waarde stijgt onderzoek dan eerst wat de reden hiervan is. Als je geen duidelijke reden kunt vinden dan zou ik er geen geld insteken. De kans is heel groot dat je met een pump en dump coin te maken hebt.

Bij pump en dump coins dan investeren grote investeerders, of een grote groep mensen ineens veel geld in een coin zodat de prijs omhoog vliegt. Wanneer ze een bepaalde winst hebben behaald dan trekken ze het geld er weer uit waardoor de koers weer hard terugzakt.

De kans op verlies na het investeren in dit soort munten is erg groot dus probeer dit te vermijden.

Gebruik je verstand en niet je gevoel

Beleggen en investeren is altijd spannend, je weet van tevoren namelijk nooit wat de uitkomst zal gaan worden. Dit is helemaal het gevoel als het om crypto trading gaat, en dit kan nog eens hard gaan ook dus voor de beginneling kan hier aardig wat spanning en stress bij komen kijken! 

Zorg er daarom voor dat je goed voorbereid de markt op gaat, weet waarin je hebt geïnvesteerd en schrik niet als de markt een keertje een flinke dip maakt. Maak realistische doelen voor jezelf en verwacht niet dat je volgende maand in een lambo zal rijden want dat kan nog weleens vies tegenvallen.

Als anderen verkopen ga dit zeker niet uit paniek ook doen dan, maar hou je hoofd altijd koel en als je toch gaat verkopen, doe dit dan om de juiste redenen en niet omdat de markt ineens zakt en er angst wordt gezaaid. 

Om dit te ervaren oefen dan eens op een demo account waarin het nog niet om je zuur verdiende centjes gaat. 

Wil je eerst even oefenen hoe het is om in crypto te handelen? Claim dan nu je GRATIS demo account en krijg $100.000 om mee te oefenen.

Aanmelden kan met email en binnen enkele minuten is jouw eerste oefentrade geopend.

Open een GRATIS account

78% van de retail beleggers verliest geld met de handel in CFD’s bij deze aanbieder. Overweeg of jij je het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Doe goed je huiswerk

Je vraagt je af welke crypto moet kopen? Ga dan niet zomaar wat kopen omdat iets een hype is. Het kan zomaar zijn dat wanneer jij beslist te kopen de hype al op zijn einde loopt, en als je er eens goed over nadenkt. Als je jouw geld ergens in wilt investeren zou je dan ook zomaar je geld investeren in iets omdat een willekeurig persoon die je op straat tegen komt dit tegen je zegt?

Ga grondig te werk en controleer alles eerst. Dit hoeft niet veel tijd te kosten maar vooral als het om een onbekende munt gaat doe goed je huiswerk en controleer alles eerst. Volg de onderstaande stappen eerst voordat je in een onbekende munt gaat investeren. 

Stap dus niet zomaar blindelings in een project maar doe je huiswerk. Zo kun je bijvoorbeeld al behoorlijk wat informatie halen aan de hand van de comments die op de social media kanalen te vinden zijn. 

Zorg dat je goed voorbereid erin stapt en dan kan het nog steeds misgaan. Garanties hebben we helaas niet in de crypto wereld dus investeer ook alleen geld dat je bereid bent om te verliezen. 

Welke crypto kopen in 2022 conclusie

Welke crypto het fantastisch zal gaan doen blijft altijd lastig te voorspellen, we hebben immers geen glazen bol. Wel is het altijd verstandig op nooit op 1 paard te wedden en dus je risico te verspreiden. 

De crypto’s die ik in dit artikel heb genoemd zijn crypto’s die het hoogstwaarschijnlijk goed zullen gaan doen op de medium / langere termijn. Wanneer je investeert ga er dan niet vanuit dat je binnen twee maanden gigantische bedragen hebt verdiend maar geef het de tijd. 

Als je wilt weten hoe hard crypto’s kunnen gaan dan adviseer ik je een demo account te openen bij eToro. Hier kun je met een gerust hart eens in de gaten houden hoe hard het kan gaan en wat dit met (demo) geld doet. Zo krijg je wellicht een beter beeld en denk je misschien twee keer na voordat je jouw zuur verdiende centjes erin steekt.

Blijf je verstand gebruiken en trade alleen met geld wat je niet direct nodig hebt

Be safe! 

 

5 gedachten over “”

Plaats een reactie