3/5 - (1 stemmen)

Wat is Paper Trading? Waarom beginnen met Paper Trading?

Paper Trading

Paper Trading is een term die al in een ver verleden werd gebruikt. Vroeger kun je misschien wel voorstellen hadden we de technologie nog niet zoals we die nu wel hebben en toen oefende men op een stukje papier met traden, vandaar de term Paper Trading.

Tegenwoordig noemen we het ook wel demo trading. Door de technologie van deze tijd kunnen we traden met virtueel geld alsof het echt geld is terwijl dit niet het geval is. Zo krijg je natuurlijk een idee hoe je winst of verliezen er in werkelijkheid uit zouden komen te zien. 

In dit artikel ga ik je alles vertellen over Paper Trading. Ik geef je tips over hoe je het beste een account kunt opzetten en geef je verschillende opties van brokers. Aan het einde zouden al je vragen beantwoord moeten zijn, is dit niet het geval, laat dan even een comment achter onder het artikel. 

Zo begin je vandaag nog met Paper Trading!

  1. Kies een broker: Ik raad eToro aan vanwege het gebruiksgemak
  2. Stort geld: Stort geld bij de broker via iDEAL zodat je direct over kunt stappen naar live trading
  3. Kies een aandeel, crypto, valuta: Kijk waarin jij wilt investeren.
  4. Koop wanneer je de keuze hebt gemaakt: Gefeliciteerd, je hebt nu je eerste trade geopend!

Klaar om te beginnen met Paper Trading? Klik op de groene knop en begin vandaag nog!

78% van de CFD accounts verliest geld. Handel alleen met  geld dat u zich kunt veroorloven om te verliezen.

Wat is Paper Trading?

Zoals ik al even in het kort uitlegde komt de term uit de tijd dat we nog niet de technologie hadden zoals we die vandaag de dag wel hebben. Nu kunnen we met 1 klik op de knop bij onze broker terecht en zien we onze portfolio. 

Uiteraard was dit vroeger niet het geval en toen was het simpelweg niet mogelijk om met een demo account te gaan traden. De meeste mensen wisten niet eens wat traden was laat staan waar ze moesten zijn om er mee te beginnen. 

Wat je vroeger deed en nu ook nog steeds mogelijk is dat je op papier je beslissingen opschrijft. Dus wanneer je een bepaald aandeel koopt dan schrijf je de openingsprijs op waarop je hem zou kopen of verkopen en je schrijft je take profit en stop loss op. Op deze manier kun je dus controleren of je de goeie beslissing zou hebben gemaakt. 

Dit klinkt niet echt uitnodigend om aan te beginnen maar eigenlijk verschilt het niet zoveel met demo traden.

Paper Trading in de online wereld

Tegenwoordig kennen we demo traden wat je vooral doet om of kennis te maken met traden of om eerst een broker uit te testen of deze wel bij je past. 

Een demo account openen is ten alle tijden gratis en vrijblijvend, het verplicht je tot niets en je krijgt volledige toegang tot een broker, dus ook tot bepaalde cursussen die ze hebben. 

Demo traden verschilt eigenlijk niet zo heel van paper traden alleen is het moderner geworden. Je krijgt bij veel brokers virueel geld waarmee je kunt traden, bij eToro krijg je bijvoorbeeld $100.000 aan virtueel geld waarmee je kunt traden.

Hiermee kun je dus gewoon gaan beleggen en traden en je bevindt je in een actuele handelsomgeving. Alle prijzen van de aandelen, crypto, forex etc zijn actueel en live. In dat opzicht is het dus gelijk aan als je met echt geld handelt.

Het enige verschil is wanneer het traden niet goed gaat en je bent door je virtuele geld heen dan vult eToro het in dit geval weer aan, dat is helaas met echt geld niet zo. 

Direct beginnen met Paper Trading?

Wil je vandaag nog beginnen met Paper Trading? Maak dan bij eToro een account aan waarmee je binnen 2 minuten met virtueel geld kunt gaan traden.

78% van de CFD accounts verliest geld. Handel alleen met  geld dat u zich kunt veroorloven om te verliezen.

Lees ook de Nederlandse eToro Review

Waarom beginnen op een demo account?

Traden is populairder dan ooit en met name crypto trading. Er zijn veel succesverhalen te vinden van mensen die financieel onafhankelijk zijn geworden door trading en dit fulltime doen. 

Je moet je alleen niet vergissen in dat dit vaak niet zonder slag of stoot is gegaan. Je kunt een keertje geluk hebben maar de truc van trading is een goed trading plan en strategie, maar dit is niet van de een op de andere dag gemaakt.

Hiermee zal je moeten testen en je eerste trading plan zal niet direct je winstgevende plan zijn. Hier zullen eerst de nodige verliezen plaatsvinden voordat je de winnende strategie te pakken hebt. Een demo account biedt dus de perfecte gelegenheid om verschillende strategieën te testen.  

Hiervoor is paper trading dus bedoelt, je test je strategie in een real-time handelsomgeving met virtueel geld. Na vele pogingen en testen zal je een consistente manier hebben gevonden (als het goed is) om winstgevend te zijn. Dan schakel je pas over naar een live account.

Althans, zo hoort het te gaan. De meeste mensen zullen echter het geduld niet kunnen opbrengen en al veel eerder naar een live account overstappen. Dit is niet erg, mits je duidelijke regels voor jezelf opstelt. Houd de trades zo klein mogelijk in het begin en begin desnoods met centjes te traden als dit voor jou beter werkt, maar wat je ook doet ga niet direct met grote bedragen aan de slag.

En onthoud altijd dat je alleen geld investeert dat je kunt missen!

Hoe begin ik met Paper Trading?

Tegenwoordig kun je binnen enkele minuten al met Paper Trading beginnen. Door de komst van online brokers is de wereld een stuk kleiner geworden op dit gebied en hierdoor is het aantal traders gigantisch toegenomen de laatste 10 jaar. 

Meer dan ooit hoor je hoe mensen hen vaste baan hebben opgegeven om zich volledig op het traden te storten en hiermee succesvol te worden. 

Maar daarvoor is het nog een stapje te ver wanneer je van plan bent om te beginnen met Paper Trading

Laten we bij het begin beginnen en eerst eens een paar stappen doorlopen voordat je daadwerkelijk gaat starten met Paper Trading.

Broker kiezen

Voordat je aan de slag gaat met Paper Trading is het verstandig om eerst een broker uit te kiezen die bij je past. Hierin wil ik je adviseren om een broker te kiezen waarmee je straks ook met echt geld gaat traden wanneer dit zover is. 

Op die manier weet je al helemaal hoe de handelsomgeving werkt en kom je niet voor verassingen te staan zoals dat je niet weet hoe iets werkt, dit heb je immers allemaal al ontdekt tijdens het Paper Traden. 

Wanneer je een broker gaat uitkiezen is het belangrijk dat de broker bij je past. Het is daarom niet verkeerd om verschillende brokers uit te proberen en te kijken welke het beste bij jou past. 

paper trading

Veel beginnende trader ( en ervaren ook) kiezer voor eToro. Dit is niet omdat eToro populair is maar vooral omdat er 27 miljoen traders zitten vanuit de hele wereld. ze zijn toonaangevend op het gebied van social trading en copy trading en lopen hierin ver voor op de concurrentie. 

Wanneer je met paper trading begint dan zit je volop in het leerproces van Trading en ik kan je om die reden dan ook echt aanraden om een account bij eToro te openen. Vanwege het sociale aspect dat eToro te bieden heeft zal jouw leerproces vele malen sneller gaan dan wanneer je dit op eigen houtje allemaal moet gaan ontdekken. 

Open een account bij eToro

Een account bij een broker openen is tegenwoordig zo gedaan. Wanneer je een demo account opent als je start met paper trading kun je binnen enkele minuten aan de slag. Wanneer je overstapt op een live account zal je jezelf even moeten verifiëren.

paper trading

Zoals gezegd is een demo account binnen enkele minuten aangemaakt. Je kunt je aanmelden met een gebruikersnaam en je email-adres of je meldt je aan met je Google of Facebook account en daarna kun je direct aan de slag met $100.000 aan virtueel geld en kan jouw trading avontuur beginnen!

Paper trading op je demo account

Zodra je in je account zit kun je ook direct je eerste demo trade oftewel paper trade openen. Een demo omgeving is identiek aan een live omgeving. Alle prijzen zijn actueel en je kunt alles traden wat bij de broker (eToro in dit geval) mogelijk is.

Het is dus niet zo wanneer je een demo account hebt dat je bepaalde instrumenten niet kunt traden. Hier zit geen verschil in ten opzichte van je live account. Als jouw interesses bijvoorbeeld bij crypto liggen en je wilt hier straks met echt geld in gaan traden dan kun je op je demo account hiermee al oefenen, dus paper traden

Aan de slag

Je weet nu wat Paper Trading is en waarom het belangrijk is. Je hebt ook een account geopend als het goed is dus je kunt nu je eerste Papter Trade gaan openen.

 Ik raad je vooral aan om alles uit te proberen in je demo account. Ga eens aan de slag en kom erachter waar een stop-loss voor dient of een take-profit en hoe dit werkt in de praktijk. Speel eens met de hefboom (leverage) en kom erachter wat hier het effect van is. 

Zo zijn er tal van functies die je allemaal kunt uit proberen en die je straks op je live account ook gaat gebruiken. Het is niet alleen een trade openen en daarna zien we het wel. Je moet je trade instellen naar jouw wensen, hoeveel winst wil je pakken, hoeveel risico wil je nemen etc. 

Is Paper Trading geschikt voor mij?

Paper Trading is het meest geschikt voor beginnende traders. Maar zelfs de meest ervaren traders maken gebruik van Paper Trading.

Wanneer zij een nieuwe strategie willen testen dan is een demo account daar de perfecte omgeving voor. Het fijne is ook dat je met 1 druk op de knop kunt wisselen tussen je live account en demo account, je hoeft dus niet opnieuw in te loggen op een van de twee accounts.

Live Trading vs Paper Trading

Inmiddels is het als het goed is een beetje duidelijker wat het verschil is tussen paper trading en live trading

Als je goed voorbereid wilt starten met live trading dan is het echt slim om te starten met paper trading. Qua techniek die je oefent en hoe alles werkt verschilt het allemaal niets van live trading, dit is identiek want zoals gezegd oefen je in een real-time trade omgeving.

Er is echter wel 1 aspect wat een gigantisch verschil is met live trading en dat is de psychologie van traden. Wanneer je met echt geld gaat traden ga je toch anders denken en zal je merken dat jouw emoties ineens een hele grote rol in je beslissingen gaan spelen.

Je kunt situaties krijgen waarin je ineens ziet dat bepaalde trades in het rood staan en je kunt dan uit angst om meer te verliezen ineens de trade sluiten, en je zult altijd zien dat de markt waarin je zit dan ineens omhoog schiet waardoor je in een emotionele rollercoaster terecht zult komen. 

Emoties zullen geen rol spelen tijdens Paper Trading omdat dit nep geld is waar je niks bij zult voelen wanneer je dit verliest, uiteraard is dit een ander verhaal wanneer het om je echte zuur verdiende centjes gaat.

Tips voor beginnen met traden

Je weet nu een wat Paper Trading is en hoe en waar je het beste een account kunt openen om hier mee te beginnen. 

Ik ben hier al even eerder kort op ingegaan maar veel mensen hebben het geduld niet om eerst met een demo account te gaan oefenen en willen lieverd direct de live markt op met echt geld. Het is vrij logisch want mensen zijn van nature gewoon ongeduldig en willen iets snel of gelijk. 

De tip die ik je kan geven en waar ik al even kort over sprak is iets wat echt kan werken op meerdere vlakken. Je kunt ervoor kiezen om zo klein mogelijk te gaan traden. Dus dat een stop-loss of take-profit bijvoorbeeld maar 30 cent is. 

Je moet natuurlijk hiermee wel oppassen dat je geen talloze stop-losses pakt want dan loopt het uiteindelijk nog aardig op. Maar het voordeel hiervan is wel dat je het psychologische aspect van met echt geld traden ook leert. 

Hier ga je namelijk mee te maken krijgen en voor mensen die nog nooit een trade hebben geopend met echt geld kan dit best wel een lastig factor gaan worden. En wanneer je met zulke kleine bedragen gaat traden dan zal je zien dat je dit gedeelte van het traden traint. Je gaat hier steeds beter mee om en leert hierdoor dat je met je verstand beslissingen moet nemen en niet moet laten leiden door emoties. 

Paper Trading Conclusie

Voor de beginnende trader is Paper Trading een geweldige manier om een handelsomgeving te leren kennen en hoe traden nu werkt, zonder dat het je ook maar 1 euro hoeft te kosten. Een account openen kost je namelijk ook geen geld. 

Spelenderwijs leer je wat traden is en hoe alles werkt dat daarbij komt kijken, we hebben deze luxe te danken aan de gigantische opkomst van online brokers en die je deze geweldige leerweg bieden. 

Maak hier ook gebruik van en ga niet blindelings met echt geld traden terwijl dat je hier nog niet klaar voor bent. Binnen 1 minuutje heb je een demo account aangemaakt bij een broker en oefen je in een trade omgeving die hetzelfde is als wanneer je omschakelt naar een live account met echt geld. 

Dat is hiervan ook het grote voordeel, naast dat je leert over wat traden nou werkelijk is leer je ook hoe het platform werkt waardoor je nog eenvoudiger kunt beginnen met traden met echt geld. 

Ook als ervaren trader blijft het zeer nuttig om een demo account te blijven gebruiken, je kunt je strategie aan blijven scherpen en wanneer je vindt dat deze aan jouw wensen voldoet dan schakel je hiermee over naar je live account. 

Kortom: Paper Trading is alleen maar van toegevoegde waarde in de wereld van Trading.  

 

Direct beginnen met Paper Trading?

Wil je vandaag nog beginnen met Paper Trading? Maak dan bij eToro een account aan waarmee je binnen 2 minuten met virtueel geld kunt gaan traden.

78% van de CFD accounts verliest geld. Handel alleen met  geld dat u zich kunt veroorloven om te verliezen.

Plaats een reactie