Wat is Dogecoine en waar kan ik het kopen?

Dogecoin kopen

Wat is Dogecoin? Waar kan ik het kopen? Deze vragen stellen beleggers en met name crypto traders zich gehaast af. Iedereen wilt zo snel mogelijk op de Dogecoin trein springen nu de prijs nog maar €0,05 per stuk is. 

Volgens de experts is iedereen de prijs massaal naar de €1 aan het pushen, en dat is een fiks rendement als je er nu al in zou zitten. Maar hoe riskant is het, is het echt de nieuwe Bitcoin? En waarom is Elon Musk (rijkste man van de wereld) zo bezig met deze cryptomunt?

In dit artikel ga ik je vertellen waarom jij wel of niet moet investeren in deze cryptomunt en waar je hem kunt kopen! 

gratis account aanmaken

 • Veilig crypto’s kopen
 • Snelle klantenservice 
 • Makkelijk mobiele app
 • Gebruiksvriendelijke omgeving

Wat is Dogecoin?

Dogecoin is een Alt-munt die volgens vele de wereld zou moeten gaan veroveren. Elon Musk riep tegen zijn 40+ miljoen Twittersvolgers dat dit de nieuwe Bitcoin zou moeten gaan worden.

Dogecoin is in 2013 bedacht door software engineers Billy Markus en Jackson Palmer. Ze wilden een cryptomunt bedenken die snel, grappig en waar geen fee’s van banken aan vast zaten. 

De munt is 6 december 2013 op de markt gekomen en werd vooral in de online communities veel gebruikt. 

Alt-coin

Dogecoin (DOGE) is dus echt een alt-coin van Bitcoin. Net als de vele andere munten gebruikt het dus de technologie van de Bitcoin Blockchain alleen doet DOGE daar zijn eigen ding mee. 

De belangrijkste vraag hier is wat maakt deze munt anders dan alle andere cryptomunten? 

Geen schaarste

De CAP op DOGE is maar liefst 100 miljard munten, dus eigenlijk oneindig. Even voor de duidelijkheid, van Bitcoin zijn er 21 miljoen munten en van Litecoin zijn er 69 miljoen munten. 

Doordat er van DOGE zoveel munten zijn zal DOGE waarschijnlijk geen koers van 20k halen maar daarentegen is hij wel weer veel geschikter dan Bitcoin als normaal betaalmiddel. 

Dit zorgt er wel voor dat de waarde van de munt minder snel zal stijgen, echter door de toenemende populariteit kan het zomaar eens zijn dat er binnenkort wel een maximum op het aantal munten wordt gezet en daar zal de koers dan zeker op gaan stijgen.

Het bestaan van Dogecoin

Veel mensen voorspelden in 2020 dat de zeepbel van Dogecoin uit elkaar zou spatten. Echter sinds eind januari is de populariteit ineens enorm toegenomen door de tweets van Elon Musk. 

Dogecoin lijkt populairder dan ooit en momenteel stappen dagelijks nieuwe bedrijven in waarbij betalingen met Dogecoin gedaan kunnen worden. Ook in de NBA en Nascar lijkt Dogecoin ineens hot te zijn waardoor de naam bij teams op de auto’s en shirts is te zien. 

De verwachting van Dogecoin

Het is altijd speculeren waar een koers heen gaat, het belangrijk te weten dat Dogecoin een betaalmiddel is en waardoor het ineenstorten van de munt steeds onwaarschijnlijker wordt. 

Tot vorige maand leek het licht langzaam te doven voor Dogecoin maar ineens is de hype groter dan ooit. Veel beroemdheden zoals Snoop Dogg, Jay Z en Elon Musk proberen de munt omhoog te prijzen waardoor steeds meer bedrijven instappen en Dogecoin als betaalmiddel accepteren. Hieronder een aantal gebeurtenissen die sinds eind januari hebben plaats gevonden waardoor de populariteit van de munt alsmaar toeneemt. 

 • Beroemdheden prijzen de munt de hemel in
 • Steeds meer bedrijven accepteren Dogecoin als betaalmiddel
 • In de VS worden billboards langs de highways geplaatst om Dogecoin te promoten om aan te schaffen
 • Grote groepen mensen proberen gezamenlijk Dogecoin te promoten
 • De ontwikkelaars van Dogecoin zijn bij elkaar geroepen na de toenemende populariteit om door te gaan met de ontwikkeling

Als je de bovenstaande punten op een rijtje zet dan zou je denken dat de prijs van Dogecoin (die momenteel rond de 5 cent schommelt) in de toekomst flink zal stijgen. 

Echter is daar nog iets voor nodig. Op dit moment kunnen er een onbeperkt aantal munten worden gemaakt, dit moet veranderen. Dit kan ook veranderen, er zijn online petities opgezet om het aantal munten te beperken, dit zal de prijs ongelooflijk doen stijgen wanneer dit gaat gebeuren. 

Dogecoin kopen?

Is het verstandig om Doge te kopen? Op dit moment komt er veel kritiek op Doge maar je kunt de hype niet negeren. En als de rijkste man ter wereld Doge koopt, dan zit daar misschien toch iets meer achter dan een tijdelijke hype. 

In de bovenstaande Tweet lees je dat Elon Musk voor zijn zoon Dogecoin heeft aangeschaft. Dit zou hij niet doen als hij geen vertrouwen in de munt zou hebben. 

Zelf Dogecoin kopen?

Als je zelf Doge wilt aanschaffen dan raad ik je aan om niet alles op Doge te kopen maar meerdere crypto munten in je portfolio te houden. Zo verspreid je de risico’s en nemen ook je kansen toe. Dit is sowieso altijd zeer verstandig om te doen als je met Crypto Trading begint. 

Je kunt Dogecoin niet overal kopen, waar je dit wel kunt doen is bijvoorbeeld bij Litebit. Bij Litebit maak je makkelijk een account aan, lees hier mijn review over Litebit. 

Op dit moment is de prijs zeer aantrekkelijk om Dogecoins te kopen. Zie dit wel als een langer termijn investering zoals dat bij Bitcoin 10 jaar geleden ook het geval was en wie weet bewandelen we dan dezelfde weg.

Succes!

 

gratis account aanmaken

 • Veilig crypto’s kopen
 • Snelle klantenservice 
 • Makkelijk mobiele app
 • Gebruiksvriendelijke omgeving
Categorieën Crypto

Plaats een reactie