Wat is CFD trading en wat is een CFD nou eigenlijk?

CFD trading

CFD trading is populairder dan ooit? In de eerste instantie zullen bij veel mensen de wenkbrauwen fronzen als we over CFD’s praten en zelfs bij degene die online traden. Maar toch hebben wij allemaal (online traders) hiermee te maken. 

Wat het nou precies is en hoe wij hiermee traden ga ik je in dit artikel uitleggen.

Wat is een CFD?

CFD is de afkorting voor Contract For Difference, het zijn financiële producten waarvan jij kunt profiteren door de stijgende en dalende koersbewegingen van het onderliggende instrument dat ze hebben. Die onderliggende instrumenten die doen waarschijnlijk wel een belletje rinkelen, dit is namelijk: valuta, crypto, grondstoffen, aandelen en indexen. 

Een CFD is dus een contract tussen een koper en een verkoper. De koper is de trader (jij dus) en de verkoper is de CFD broker. Enkele voorbeelden van CFD brokers zijn:

73% van de retailbeleggers verliest geld met CFD’s

De koper zal nooit de eigenaar worden van het instrument waarin hij of zij belegd maar speculeert op de prijsbeweging.

Belangrijk hierin is dus te weten dat je geen eigenaar van bijvoorbeeld een crypto coin zult worden, je speculeert slechts op de prijs die jij denkt dat de coin gaat maken. 

In de afgelopen jaren zijn CFD’s de populairste manier geworden voor online beleggers om te handelen in grondstoffen, indices, aandelen, forex en crypto. Aangezien bij handel in CFD’s de werkelijke activa niet wordt gekocht en het onafhankelijk van de markt werkt, biedt het meer flexibiliteit dan traditioneel handelen – bijvoorbeeld toegang tot buitenlandse markten, handelen met hefboom, fractionele aandelen en short gaan (verkopen). – eToro –

Waarom starten met CFD trading?

Een van de belangrijkste redenen dat CFD trading steeds populairder wordt is de hefboomwerking. Je hoeft dus niet direct jouw hele inleg te investeren in een instrument en kunt dus met een veel groter bedrag traden dan wat je inlegt. 

De winsten worden daardoor natuurlijk ook groter maar daar schuilt ook het grootste gevaar in omdat je ook meer kunt verliezen. Trade daarom altijd met geld wat je bereid bent om te verliezen. 

Voordelen CFD trading

Nadelen CFD trading

Nieuwsgierig geworden naar CFD Trading? Open dan GRATIS een demo account. Aanmelden met je e-mailadres is voldoende.

73% van de retailbeleggers verliest geld met CFD’s

Voor wie is CFD trading geschikt?

Tegenwoordig is CFD handel enorm toegankelijk en iedereen die ouder dan 18 jaar is kan in enkele minuten een account bij een broker openen en aan de slag gaan. 

Je hebt vele vormen van traden en beleggen en deze vorm is niet voor iedereen geschikt, voor wie is het dan wel geschikt?

Zelf starten met CFD trading?

Als je bent overtuigd dat dit iets voor jou is begin dan eerst op een demo account. Hierin kun je oefenen tot je er bij neervalt, verlies je al je virtuele geld dan is dat geen probleem want de broker vult dat gewoon weer aan voor je.

Ook je strategie kun je hierop testen en kijken met welke CFD je aan de slag wilt gaan, leren kennen wat de bewegingen zijn en hoe volatiel de markt is.

Tip! Een veel gemaakt fout van beginnende traders is dat ze te snel hen winst pakken. Een trade die op verlies staan houden ze weken open in de hoop dat hij weer terug komt en een winnende trade sluiten ze zodra hij in de plus staat te snel af. 

Dit moet andersom, je verliezen zo snel mogelijk afkappen en je winsten uitmelken! 

En nu aan de slag!

Nieuwsgierig geworden naar CFD Trading? Open dan GRATIS een demo account. Aanmelden met je e-mailadres is voldoende.

78% van de particuliere beleggers verliest geld

Categorieën Algemeen

2 gedachten over “”

  1. I was just looking for this info for some time. After six hours of continuous Googleing, finally I got it in your web site. I wonder what’s the lack of Google strategy that do not rank this type of informative websites in top of the list. Generally the top sites are full of garbage.

    Beantwoorden

Plaats een reactie