Rijk worden met Crypto - Is dit nog steeds mogelijk?

Geld verdienen met crypto

Rijk worden met crypto is een van de meest gezochte zoektermen op Google de laatste maanden. Steeds meer mensen beleggen in cryptocurrency en het lijkt populairder dan ooit. 

Hierin schuilt er echter ook een gevaar, binnen een aantal minuten heb je een account geopend bij een broker of een exchange en kun je aan de slag! De waarschuwing “investeer alleen geld dat je bereid bent om te verliezen” vergeten mensen al snel en hier beginnen de problemen.

In dit artikel geef ik je en aantal tips waar jij op moet letten als je begint met crypto trading. 

Lees ook: eToro Review 2022. De meest complete eToro review die er is.

Wat is Crypto?

Wat is Crypto? Als je veel mensen deze vraag stelt krijg je van de meeste als antwoord Bitcoin. Iedereen heeft tegenwoordig weleens van Crypto gehoord en veel mensen die er nog niet veel vanaf weten denken ook dat Bitcoin de enige cryptomunt is. 

Crypto is een digitale muntsoort gecodeerd met een blockchain technologie. Hierdoor worden je gegevens verspreid opgeslagen en niet op 1 centraal punt zoals een bank bijvoorbeeld. Hierdoor maakt het lastig om te hacken dan bijvoorbeeld een bank die hier nog weleens last van hebben.

Welke Cryptomunten zijn er?

Als je rijk wilt worden met Crypto dan zal je aan de slag moeten en munten moeten kopen. Maar welke munten zijn er? Hoeveel zijn er en wat zijn dan veelbelovende munten? 

Schrik niet maar er zijn duizenden cryptomunten inmiddels! Welke munten er allemaal zijn dat zie je hier. Als je de link hebt gevolgd dan zie je dat er zo’n 6000 munten bij coinmarketcap geregistreerd staan. En dan nog maar te zwijgen over alle munten die er dagelijks bijkomen. 

Er zitten een bepaald aantal eisen vast aan wanneer een cryptomunt geregistreerd worden op de grotere en de bekende sites zoals coinmarketcap. Een van de eisen is bijvoorbeeld dat een minimum zit aan het aantal gebruikers (kopers) van de munt of dat een munt een bepaalde marketcap heeft. 

Waarom is Crypto zo populair?

Crypto is steeds populairder aan het worden waardoor er steeds meer mensen zijn die geld verdienen met crypto en daartussen zitten inderdaad ook echt mensen die rijk worden door Crypto.

De reden hiervoor is de potentie die cryptomunten hebben. Een winst van 100 of 200% in een dag is zeker geen uitzondering. Dit kan ook nog veel meer zijn maar dan praat ik voornamelijk over de kleinere munten die net uit zijn. Bitcoin zal je bijvoorbeeld niet zomaar in1 dag van $30k naar $60k zien springen. 

Maar de kleinere munten doen dit juist wel. De reden hiervoor is wanneer een munt gelaunched wordt en er een goed marketingteam achter zit hier al heel veel mensen van op de hoogte zijn die allemaal op de launch aan het wachten zijn om in te stappen waardoor de prijs in een recordtempo stijgt. 

Weet hierin echter wel wanneer je winst gaat pakken want wanneer mensen de winsten gaan pakken en uitstappen zal de prijs ook erg snel weer zakken. Ik heb persoonlijk met een munt genaamd ePara van $20 in twee dagen tijd $2000 kunnen maken. 

Ik heb persoonlijk met een munt genaamd ePara van $20 in twee dagen tijd $2000 kunnen maken. De winsten kunnen dus gigantisch zijn maar pak op tijd je winst! 

Doe wel eerst goed onderzoek of dat een munt op lange termijn interessant is. De munt die ik hierboven uit eigen ervaring beschreef heeft het niet lang vol gehouden omdat het idee erachter niet interessant genoeg is of omdat de marketing niet goed genoeg is, te klein budget en zo zijn er tal van redenen waarom een cryptomunt niet slaagt terwijl dit wel het streven was.

Daarnaast zijn er cryptomunten die alleen op de markt gebracht worden om te pumpen en daarna weer te dumpen. Hier zit dus geen idee achter behalve om zo snel mogelijk zoveel mogelijk geld te verdienen om vervolgens de munt links te laten liggen. Wees hiervan bewust en doe goed je research.

Welke Cryptomunt is interessant?

Naast Bitcoin zijn er dus nog heel veel andere munten die je kunt kopen maar welke munten zijn nog meer interessant?

Als je wilt gaan investeren in een cryptomunt dan moet je op de onderstaande punten letten.

Wat is een Whitepaper?

In een whitepaper wordt het business model gepresenteerd. Dit kan dus ook gewoon bij bedrijven zijn maar in dit geval hebben de meeste crypto munten ook een whitepaper

Hierin staat precies wat het doel van de desbetreffende cryptomunt is. Iedereen kan een toch een whitepaper maken hoor ik je denken, dat klopt! Het is ook niet zo dat als er een whitepaper is dat de crypto munt dan zal slagen. Maar het is voor jou als investeerder wel belangrijk dat je weet waarin je gaat investeren en wat het doel is van de munt en sta jij achter dit idee. 

Kijk hier dus altijd even na en lees het aandachtig door. Het whitepaper document is altijd terug te vinden op de officiële website van de crypto munt.

Wat is een DEV team?

De afkorting DEV staat voor development, in het Nederlands dus ontwikkeling. Het DEV team is dus het ontwikkelingsteam achter de crypto munt.

Kijk altijd naar de namen van deze mensen en zoek ze op via Google. Kijk welke projecten ze hebben gedaan. Als ze compleet nieuw zijn probeer er dan achter te komen wat ze hiervoor hebben gedaan en hoe serieus ze zijn. Check ze via de social media kanalen etc. 

Zijn er contact mogelijkheden?

Tegenwoordig komen er per dag een tal van cryptomunten uit. Op de officiële website van de cryptomunt die uitkomt staat als het goed is een link naar de officiële Telegram groep. Hier kunnen alle mensen die interesse hebben zich aanmelden en praten met de ontwikkelaars over de plannen van de munt.

Vaak heb je al gauw in de gaten of de bedoelingen serieus zijn of dat er misschien iets niet deugt. Zo kom je ook te weten wat de marketingplannen/budget zijn etc.

Wat is een AMA?

AMA staat voor Ask Me Anything. Een munt die net is gelaunched en waar mensen in geinvesteerd hebben staat natuurlijk volledig in de belangstelling en de investeerders willen weten wat de plannen zijn. Ze willen een soort van zekerheid dat hen investering niet in rook op zal gaan.

Als je in een munt hebt geinvesteerd waarbij de ontwikkelaars (dev’s) serieuze plannen hebben dan zal er vaak binnen de eerste twee weken van de launch een AMA worden georganiseerd. Dit is een videomeeting die alle investeerders zullen hebben met de ontwikkelaars. Dit is echt een must als je met een beginnende munt te maken hebt want je ziet de mensen achter de munt en je mag ze dus het hemd van het lijf vragen (Ask Me Anything). Dit schept een band en geeft vertrouwen. 

Als je met een ontwikkelaarsteam te maken hebt die geen AMA’s willen organiseren of dit steeds uitstellen dan is dit vaak geen goed teken en haal voor de zekerheid je geld er dan maar uit. Ontwikkelaars die willen scammen die willen natuurlijk  niet met hen gezicht op de camera voor duizenden mensen. Gebruik hierbij ook je gezonde verstand, als het niet goed aanvoelt dan klopt er vaak ook iets niet!

De bovenstaande regels die hoef je alleen toe te passen als je te maken hebt met een munt die nieuw is. Als je voor de crypto munten zoals Bitcoin, Ethereum, XRP of ADA gaat dan hoef dit allemaal niet natuurlijk. Deze cryptomunten hebben allang bewezen dat ze serieus zijn en die kun je met een gerust hart kopen.

Beginnen met Crypto Trading

Binnen enkele minuten heb je een GRATIS account geopend en kun je aan de slag! Als je helemaal nieuw met crypto trading bent dan is het misschien handig om een GRATIS training te volgen. Dan weet je al een klein beetje waar je op moet letten voordat je ergens in gaat investeren. 

Uiteraard worden hier niet alle geheimen van de smid in verteld maar het helpt je zeker al een heel eind op weg! 

Je kunt er ook voor kiezen om zelf te gaan oefenen en in de praktijk je kennis op te doen, open dan hieronder even een demo account waar je kunt oefenen met $100.000 aan nep geld en je foutjes nog niet keihard afgestraft zullen worden 🙂

Rijk worden met Crypto, kan dat?

We kennen allemaal wel de verhalen van de Bitcoin miljonairs, toevallig zag ik een tijdje geleden nog bij mij in de buurt waar ze een grote villa aan het bouwen waren en ik later hoorde dat de eigenaar van dat huis een Bitcoin miljonair is. 

Je moet alleen niet vergeten dat ze dit niet in een paar dagen of weken bereikt hebben. De Crypto markt is een gewelddadige markt waar je soms stalen zenuwen voor moet hebben. Maar houd dit in gedachten: je hebt pas verlies als je jouw trade hebt gesloten! 

Dus ondanks dat je gisteren op $1000 stond en vandaag nog maar op $400 is dit geen verlies, je hebt nog steeds dezelfde hoeveelheid Crypto munten en die kunnen bij de volgende bull-run misschien nog wel meer waard worden. 

Ja, je kunt rijk worden met Crypto!

Wat de meeste Bitcoin miljonairs hebben gedaan is HODL (Hold On Dear Life), oftewel verkoop je munten niet. Verkoop ze pas als jij denkt nu ben ik tevreden met de eventuele winsten. 

Je moet het dus als een investering zien voor de medium of lange termijn. De wereld is Crypto steeds meer aan het omarmen en de grote instanties proberen het steeds harder tegen te werken, dit geeft aan dat er iets gaande is.

Voetbal, Formule 1 en nog meer populaire sporten hebben steeds meer en meer de reclameborden naast het veld of baan met de naam Crypto erop staan. Miljardairs wereldwijd steken hen geloof in Crypto niet onder stoelen of banken en zij weten immers hoe je het grote geld moet verdienen. 

Maak dus niet de fout door wanneer de markt zakt je in paniek je crypto munten verkoopt. Maar HODL, wacht totdat de markt weer stijgt. 

Om een idee te krijgen hoe dit werkt open daarom een GRATIS demo account om te ervaren hoe deze schommelingen werken, en wanneer jij er klaar voor bent stap dan met echt geld de markt in.

Heel veel succes! 

2 gedachten over “”

  1. I’m really enjoying the theme/design of your site. Do you ever run into any internet browser compatibility issues? A number of my blog audience have complained about my blog not operating correctly in Explorer but looks great in Opera. Do you have any suggestions to help fix this issue?

    Beantwoorden

Plaats een reactie