Over mij

Toen ik ergens in 2013 begon met traden was er nog maar weinig informatie te vinden over traden en brokers.

Ik wist totaal niet waar ik moest beginnen maar ik wist wel dat ik dit zo gaaf vond dat ik moest weten hoe alles in elkaar stak. 

Hieronder een kort verhaaltje over mijn trade avontuur en hoe ik uiteindelijk tot deze blog ben gekomen.

Mijn naam is William en ik ben ooit met traden in aanraking gekomen door een vriend van mij die erover vertelde.

Hij liet mij de Plus500 website zien en ik was gelijk verkocht, dit wilde ik ook maar ik had werkelijk geen idee waar ik moest beginnen. 

Op een demo account ben ik aan de slag gegaan om te kijken hoe alles in elkaar stak en waarom de markt bewoog zoals hij deed.

Uiteindelijk stuitte ik op eToro en daar ging de wereld van traden pas echt voor mij open.

De wereld van social trading

Toen ik eenmaal met eToro in aanraking kwam toen ging er pas echt een wereld voor me open. eToro was uiteraard nog niet zo groot als nu maar er waren genoeg mensen die wél wisten wat ze deden en die begon ik te volgen of te kopiëren op een demo account. 

Ik wilde graag met echt geld aan de slag maar in Nederland was er maar weinig bekend over eToro en heb ik toch de gok genomen om $200 (nu $50) te storten en met echt geld aan de slag te gaan!

De kracht van social trading

Ik ben altijd iemand geweest die makkelijk iemand aanspreekt als ik hulp nodig heb of er niet uit kwam dus ik kon hier aan iedereen waarvan ik dacht dat ze konden helpen vragen wat ik wilde. 

En zo werd mijn netwerk steeds groter en groter en op een gegeven moment kwam ik hier in aanraking met een trader uit Zuid-Afrika. Ik zag aan zijn stats dat hij succesvol was in traden en hij werd mijn vraagbaak.

De beste man was al op leeftijd en had zijn schaapjes allang op het droge dus hij vond het leuk ook nog om mij hier en daar wat bij te leren. Dit resulteerde in trading sessies op zondag van 1 of 2 uurtjes via Skype, hij vertelde me alles waarvan hij dacht dat ik er iets aan had en ik was dankbaar voor de tijd die hij in mij stak.

Succes met traden

Na maanden de trading sessies gedaan te hebben werd het plaatje steeds completer voor mij en werden de winsten ook groter. Ik heb toen meegedaan met het Popular Investor Program op eToro en was in no-time een Elite Popular Investor. 

Ik had hierdoor duizenden volgers en honderden copiers en kon hier inmiddels erg goed van leven. Maar als je met zoveel mensen te maken hebt betekend dit dat er dagelijks ook wel tientallen zijn die vragen hebben. Ik kon dit op een gegeven moment niet meer combineren met mijn gezinsleven en ben daardoor uit het PI program gestapt.

Maar man wat was dat een geweldige rit zeg.

Bloggen over online trading

Ik ben gaan bloggen over online trading omdat dit echt mijn passie is. Mijn doel is dat mensen die in dezelfde situatie zitten als ik toen zat de informatie krijgen die ze nodig hebben en zo goed voorbereid de markt op gaan.

Mensen horen en lezen vaak over social trading maar hebben dan niet echt een idee wat het is. Het draait niet alleen om het traden maar ook het netwerk wat je opbouwt en daarmee de kennis die je erbij krijgt.

De wereld wordt hierdoor een stuk kleiner en de kansen om je dromen op het gebied van trading te realiseren zijn des te groter.

De naam eToro komt vrij vaak voor op deze site omdat ik weet hoeveel kennis hier te halen is en daarmee ook de successen, en durf ik hardop te zeggen dat ik echt alle ins & outs van eToro weet. 

Uiteraard is de beslissing aan jou om er wat mee te doen maar zoals ik zo vaak zeg, een demo account is volledig gratis (een live account ook trouwens) en binnen een paar minuten zit ook jij in de wereld van social trading.

Tot slot

Ik hoop dat je wat hebt aan de tips en reviews die ik schrijf. Hopelijk worden beslissingen maken voor jou makkelijker daardoor.

Mocht je vragen hebben of wil je dat ik iets voor je uitzoek of ergens een review over doe? Laat gerust een berichtje achter!