Online Trading: 5 tips als je online wilt gaan traden.

Online Trading

Online trading is de laatste jaren in een stroomversnelling gekomen. Vroeger moest je nog naar je broker of bank om trades te plaatsen maar tegenwoordig is er keuze genoeg uit online brokers. Echter zijn er wel een paar punten waar je op moet letten als je start met traden. Hieronder 5 tips waar je op moet letten bij online trading.

Tip 1: Leer van je fouten in een demo account

Het voordeel van online trading is dat je bij elke broker een demo account hebt waar je mee kunt oefenen, doe dit ook! Dit is de ideale situatie om je strategie te finetunen indien je die hebt. Heb je nog geen strategie en weet je niet waar je moet beginnen dan is het wellicht verstandig om mijn review van de trading formule review eens door te lezen.

Ga je toch op eigen houtje de uitdaging aan dan draait het gewoon om testen, testen en nog eens testen. Wat werkt voor jou en wat belangrijk is dat je zorgt dat je een winstgevende strategie krijgt. Lees er veel over, bekijk video’s en zoek mensen op die weten hoe het werkt. De wereld is binnen handbereik tegenwoordig!

 

Tip 2: Welke broker ga je kiezen?

Eigenlijk zou dit ook zo tip 1 kunnen zijn. Voordat je natuurlijk een demo account opent moet je al weten welke broker je gaat kiezen, toch? Nou, in praktijk hoeft dit niet altijd zo te zijn. Ik heb bij tientallen brokers demo accounts geopend puur omdat ik het handelsplatform wilde testen die zij gebruiken. Welke software wil je gebruiken of lijkt het jou prettig om te gebruiken? 

Ik vind bijvoorbeeld Metatrader 4 (MT4) helemaal te gek om mee te werken. Alleen mijn favoriete broker die maakt hier geen gebruik van. Ik gebruik dan MT4 om mijn analyses te doen en de trades zelf open ik of stel ik in bij mij broker. 

Persoonlijk heb ik altijd bijzonder prettige ervaringen gehad bij eToro. Deze broker heeft een makkelijk en simpel handelsplatform waarmee je met 1 klik je trade kunt openen of sluiten. Daarnaast hebben zij als een van de weinige een social network waarin jij je kunt mengen met andere traders en zo interessante connecties kunt opdoen naast dat je er bijzonder veel van zult leren. Daarnaast zijn ze uniek met hun Copytrader systeem. 

Ik beveel deze broker dan ook aan vooral als je geen zin hebt om in je eentje op een zolderkamertje bezig te zijn en nog een hoop moet ontdekken in het online trading

eTORO

Handel met vertrouwen op 's werelds meest vooraanstaande sociale handelsplatform

Sluit je NU aan bij miljoenen mensen die een slimmere manier om te beleggen in verschillende activaklassen al hebben ontdekt.

open gratis een account

78% van de retail beleggers verliest geld met de handel in CFD’s bij deze aanbieder. Overweeg of jij je het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Tip 3: Keep it simple!

Elimineer alle ruis en stick to the basics. Vooral in het begin is dit het allerbelangrijkste. Er zijn zoveel indicatoren (hulpmiddelen) die je op je chart kunt zetten en allemaal geven ze aan waar de markt heen gaat. Doe dit in het begin even niet. De enige indicator die je erop kunt zetten is een trendlijn die je het grotere geheel laat zien, maar laat je niet teveel leiden door alle hulpmiddelen.

Online Trading

Trap ook zeker niet in de mooie verhaaltjes van de zogenaamde Trade EA’s (Expert Advisor) ook wel Tradebots genoemd. Deze volledig geautomatiseerde programma’s kosten vaak enkele duizenden euro’s en zijn meestal zo geprogrammeerd dat ze trades openen als een bepaald scenario zich voordoet. 

Hier zitten wel degelijk allerlei berekeningen achter maar je hebt ook een flink account ervoor nodig dat meestal rond de 10k begint. Dit is absoluut niks voor een beginner die wilt leren traden!

Tip 4: Rijk worden met online trading

Ja dat kan absoluut! Maar denk zeker niet dat dit een quick rich system is. Als je dat denkt dan gaat het je zeer zeker tegenvallen. Online trading beschrijf ik het liefst eigenlijk als het managen van je account. Je investeert geld, hebt een gedeelte er nog op staan en je moet zorgen dat je investering omgezet wordt in winst waardoor je account groeit. 

Het is geen casino waar je all-in gaat met je complete account want dat kan een of twee keer goed gaan maar je gaat crashen, dat is 100% zeker, no doubt! Probeer op zo’n veilig mogelijke manier te traden, oftewel money management of risk management, net hoe je het wilt noemen. Investeer 2% van je totale account in een trade om daar meer van te maken en je zit super veilig!

 

Tip 5: Mindset

Online traden is niet iets wat je eventjes gaat doen. Je zult al snel merken dat dit een soort verslaving gaat worden. Als je s’nachts wakker wordt en uit automatisme je tradewidget ververst om te kijken waar de EUR/USD staat dan weet je dat het zover is, en ik spreek uit ervaring 😉

Wat een zwaar onderschat element in het traden is dat is het psychologische stukje. Hier heb ik een uitgebreid stuk geschreven over de psychologie van het traden. Ook in de video training van Mark de Vries wordt hier dieper op in gegaan. 

Je zult vanzelf gaan merken dat wanneer je gaat traden met echt geld je zweethandjes krijgt, een hoge hartslag, stress etc. Dit is iets wat je allemaal onder controle kunt krijgen maar vooral blijf doorzetten. Geef niet op, iedereen heeft hier in het begin last van gehad en dit krijg je onder controle. 

Go for it!

Categorieën Markten

1 gedachte over “”

Plaats een reactie