Litebit review (2021), de broker voor crypto trading

Wil je crypto’s kopen via Litebit? Lees dan eerst even deze Litebit review

Crypto trading is populairder dan ooit. Iedereen wilt zijn graantje meepikken en en wilt zo snel mogelijk op de cryptotrein springen. Maar waar ga je dat dan doen? Ik ben zelf nog niet eens zo heel lang met crypto trading bezig dus ik had veel vragen waar ik voor stond die ik in dit artikel ga behandelen omdat jij die ongetwijfeld ook hebt. Lees dus snel verder!

gratis account

  • Veilig crypto’s kopen
  • Snelle klantenservice 
  • Makkelijk mobiele app
  • Gebruiksvriendelijke omgeving

Wat is Litebit precies?

Litebit is opgericht in 2013 en gevestigd in Rotterdam. Ze hebben de meeste klanten uit Nederland, Duitsland en België. Op dit moment hebben ze een klantenbestand van zo’n 600.000 klanten en maken onderdeel uit van 2525 Ventures BV.

Inmiddels is het een van de grootste online brokers van Europa met zo’n 1.5 miljoen bezoekers per maand. Het is bij Litebit mogelijk om in meer dan 56 cryptomunten te investeren. 

Leuk weetje is dat de CEO van Litebit Olivier van Duijn is, hiervoor leidde hij marktplaats.nl wat iedereen in Nederland wel kent. 

Is Litebit betrouwbaar?

Als je goed naar de foto aan het begin van dit artikel hebt gekeken zag je staan dat het de beste broker van 2019 en 2020 was. Daarmee heb je eigenlijk al een antwoord of dat deze broker betrouwbaar is of niet. Toch wil ik hier even iets dieper op in duiken!

Litebit staat netjes geregistreerd bij de KvK onder nummer NL855340307B01. Als je kijkt naar de reacties op Trustflow over Litebit dan zijn ze ronduit positief te noemen, ze scoren daar een 8.2 wat zeer goed te noemen is. 

Ze houden zich netjes aan de Wwft-wetgeving (AML5). AML staat voor Anti Money Laundering oftewel anti geld witwassen. Hoe meer geld te te besteden hebt des te strenger zijn de identificatieprocessen. Litebit heeft daarom 3 processen (tiers) in het leven geroepen.

  • Tier 1: telefoon verificatie
  • Tier 2: adres verificatie
  • Tier 3: identificatie verificatie

Daarnaast is het nog eens verplicht om met IBAN te werken, dit is verplicht vanuit de Nederlandse overheid. 

Hoe werkt de Litebit wallet?

Wanneer je een account bij Litebit hebt geopend kun je direct handelen in meer dan 56 verschillende cryptomunten. Je krijgt een overzicht te zien in welke cryptomunten je kunt handelen en de wallet die daar aan gekoppeld zit. 

Overzicht van portfolio

In dit geval is het dus niet nodig om ergens anders een wallet aan te maken om je cryptomunten in op te slaan. De Litebit wallet maakt gebruik van hun eigen beveiliging en als je ergens anders een wallet aanmaakt dan zal je zelf voor die beveiliging moeten zorgen. 

Hoe veilig is de Litebit wallet?

Zoals gezegd maakt Litebit dus gebruik van een eigen beveiliging. Als je bijvoorbeeld via de app wilt inloggen dan gaat dit door middel van een gezichtsverificatie, als deze niet werkt dan kun je er met een eigen opgegeven pincode in. Als je die niet meer weet om welke reden dan ook dan krijg je een verificatie via SMS. 

Litebit voor beginnende Crypto Traders?

Ik zeg hier een volmondig ja op. Toen ik zelf met Crypto traden begon wilde ik het zo simpel mogelijk houden. Als je jarenlang Forex trade dan is het wennen als je ineens met wallets te maken hebt. 

Het moet allemaal zo simpel mogelijk blijven want je wilt gewoon aan de slag! Dit kan bij Litebit en er is zeker geen ervaring voor nodig. het verificatie proces loopt onwijs snel waardoor je na het aanmaken van een GRATIS account binnen een half uurtje in het bezit bent van je allereerste cryptomunten. 

Gratis Training

Ga jij wel goed voorbereid de CRYPTOMARKT op?

Volg deze volledig GRATIS training zodat je weet wat de valkuilen zijn!

Contact en klantenservice

De klantenservice is werkelijk een verademing. Ze zijn uiterst behulpzaam en vriendelijk en naast de digitale wegen zijn ze op werkdagen ook telefonisch bereikbaar tussen 9:00 – 17:00

Mijn ervaring met Litebit

Toen ik mijn zoektocht was begonnen naar een broker om crypto te traden had ik vooral de eis dat ik met een Nederlandse broker te maken had. Als ik ergens aan begin waar ik nog niet helemaal bekend mee ben vind ik dat het veiligst voelen. 

Ik kwam snel uit bij Litebit maar was nog niet helemaal overtuigd. Ik begon om maar eens een gratis account aan te maken en was werkelijk verbaasd hoe snel het verificatieproces verliep, direct kreeg ik terugkoppelingen over vragen die ik  had bijvoorbeeld over hoe werkt het met een wallet. 

Daarnaast vond ik het erg handig dat zij ook met iDEAL werken waardoor je geld binnen enkele seconden op je account staat. 

Geld opnemen bij Litebit

Ik heb een kleine test gedaan met het opnemen van mijn geld. Wanneer je een cryptomunt gekocht hebt en je wilt deze weer verkopen dan wordt dit in eerste instantie bij je Litebit credits geschreven, vanuit daar kun je het weer naar je bank laten storten. 

Dit verliep allemaal vlekkeloos en daar kan ik ook niet anders dan positief over zijn. 

Litebit review conclusie

Op dit moment kan ik niet anders dan positief over deze broker zijn. Alles werkt zoals het hoort te werken waardoor ik nog weinig reden tot klagen heb. 

Nogmaals een dikke plus voor de klantenservice, ik heb hierbij echt het gevoel dat ze me verder willen helpen als ik ergens mee zit zonder dat ze ook maar 1 keer praten over dat ik misschien moet overwegen om meer geld te storten.

Ik heb veel Forex brokers getest in het verleden waarbij ik keer op keer ongewenste telefoontjes kreeg en ze me of dingen aan probeerde te smeren of ze wilde me overhalen of ik niet meer geld wilde storten. Naarmate je meer ervaring krijgt in het traden dan weet je ze er zo uit te pikken 😉

Bij Litebit heb ik hier absoluut geen last van en raad hem daarom ook aan bij zowel beginnende als gevorderde crypto traders.

gratis litebit account

Ben je na deze Litebit review overtuigd en wil je het zelf ontdekken hoe makkelijk Litebit werkt? Open dan nu een gratis account en kom in bezit van jouw eerste crypto munten.

Categorieën Crypto

7 gedachten over “”

  1. My brother recommended I might like this web site. He used to be entirely right. This publish truly made my day. You can not believe just how much time I had spent for this information! Thank you!

    Beantwoorden

Plaats een reactie