Geld verdienen met crypto in 2022 – De beste manieren

Geld verdienen met crypto

Geld verdienen met crypto? Je leest en hoort het dagelijks op dit moment. Iedereen kent inmiddels wel iemand die in crypto handelt, het is een ware hype die maar niet over lijkt te gaan en steeds meer serieuzere vormen aan begint te nemen.

Ook heb je vast weleens gelezen over jonge mensen die miljonair zijn geworden met het verhandelen van cryptovaluta zoals bijvoorbeeld Bitcoin. Ondanks dat Bitcoin de meest populaire crypto is zijn er tegenwoordig duizenden cryptomunten waarin je kunt handelen. 

Zoals gezegd is er een ware hype rondom cryptovaluta, ze zijn hip, en relatief nieuw (tov aandelen en forex) en bieden daarom mooie kansen. Juist omdat het nieuw is en nogal wat commotie veroorzaakt wereldwijd binnen het huidige financiële systeem kun jij hiermee geld verdienen.

Maar naast de succesverhalen zijn er ook altijd verliezers. Dit zijn vaak mensen die zonder zich te verdiepen in cryptovaluta op de hypetrein zijn gestapt en geen idee hebben waar deze heen gaat. Daarom een informatief artikel dat jou vertelt hoe je wél geld kunt verdienen met crypto!

Wat is crypto?

Inmiddels heeft waarschijnlijk iedereen weleens een keer over crypto gehoord. Als dit niet het geval is dan zal de naam Bitcoin je waarschijnlijk wel bekend in de oren klinken, dit is immers de meest bekendste crypto die al een tijdje meedraait. 

Wat is een Bitcoin dan precies vragen sommige zich af? Dit is een digitale muntsoort gecodeerd met de blockchain technologie. Op deze manier worden de gegevens digitaal en verspreid opgeslagen zonder daar één centraal punt voor te gebruiken zoals bij het geld wat wij kennen wel het geval is.  

Het voordeel van de technologie die bij crypto wordt gebruikt is dat het veel minder gevoelig is om gehackt te worden. Bij reguliere banken hoor je steeds van over de DOS aanvallen die de bank platgooien, bij crypto heb je hier dus nauwelijks last van omdat het verspreid is. 

Geld verdienene met crypto

Decentralisatie heeft nog meer voordelen want de meeste reguliere banken hebben in elke grote stad wel een groot kantoor staan, dit zal je bij bijvoorbeeld Bitcoin of Ethereum niet zien. 

De banken hebben eigenlijk veroorzaakt dat de populariteit van crypto zo hard is gegroeid. Na de crisis van 2008 zijn veel mensen hen geld kwijt geraakt doordat banken in de financiële problemen kwamen. 

Welke cryptomunten zijn er allemaal?

Van alle munten is Bitcoin uiteraard de meest bekende, zoals eerder gezegd zal iedereen hier weleens een keertje iets over gehoord of gelezen hebben. 

Nadat Bitcoin een aantal jaren geleden de 10.000 dollar grens per munt heeft gebroken dachten mensen dat ze het allemaal wel hadden gezien. Nu zijn we in 2021 en heeft Bitcoin inmiddels al de 60.000 grens gebroken en volgens kenners is hij hard op weg om de waarde te bereiken van 100.000 per munt. 

Bitcoin chart
Bitcoin chart van de laatste 5 jaar

Als je dus 5 jaar geleden Bitcoin had gekocht dan had je nu onwaarschijnlijk grote winsten gehad. Hier zijn een hoop crypto miljonairs door geboren waardoor mensen ineens massaal met crypto aan de haal zijn gegaan in de hoop dit nog een keertje met een andere munt mee te maken. 

Verschillende soorten cryptovaluta in 2022

Naast Bitcoin zijn er nog meer dan 6900 cryptovaluta. Waarom kan ik geen exacte aantallen opnoemen? We hebben 6900 crypto’s geregistreerd staan bij coinmarketcap en daarnaast zijn er misschien nog wel een paar duizend die net gelanceerd zijn of nog te nieuw zijn en daardoor nog niet op coinmarketcap staan. 

Van de duizenden coins is dit de top 30 die je het eerst op coinmarketcap zult zien staan. Wellicht zitten er coins tussen waarvan je de naam weleens voorbij hebt horen of zien komen maar in welke kun je nou het beste investeren? 

Investeer niet zomaar willekeurig in een van de bovenstaande munten maar verdiep je er eerst eens goed in.

Geld verdienen met Crypto, hoe doe je dat?

Er zijn verschillende manieren om geld te verdienen met crypto. In het volgende stukje lopen we de verschillende manieren even door en kun je voor jezelf uitmaken welke manier het beste bij jou pas!

1. Crypto traden

Je kunt dus geld verdienen met crypto door middel van crypto trading, oftewel het handelen in crypto valuta. In dit artikel zijn we er al even kort op ingegaan maar we gaan er nu eens wat dieper op dit onderwerp in. 

Zoals ik in het begin al zei zal iedereen die zich aan het verdiepen is in crypto de succesverhalen van de jonge miljonairs wel kennen. Over het algemeen zijn dit de mensen die in 2017 zijn gaan handelen in Bitcoin toen de waarde van de munt nog maar een paar honderd euro was om vervolgens de munt eind van dat jaar weer voor zo’n 20.000,- euro per munt te verkopen.

Dat is dus ook waar het om draait bij crypto trading, je koopt de munt zo goedkoop mogelijk om het vervolgens weer zo duur mogelijk te verkopen waardoor je winsten maakt.  Maar dat is natuurlijk veel simpeler gezegd dan gedaan! 

Als je net een munt hebt gekocht en een grote organisatie kondigt aan dat je met deze munt bij hen kunt betalen dat zal je zien dat deze munt ineens gigantisch gaat stijgen, maar kondigt dezelfde organisatie aan te stoppen met de betalingen van deze munt dan stort ie als een kaarthuis weer in elkaar. Verdiep je daarom eerst goed in de munt die je wilt gaan kopen. 

Toen Elon Musk aankondigde dat je voortaan zijn Tesla’s met Bitcoin’s kon afrekenen was dit een gigantische boost voor de prijs van Bitcoin. Maar toen hij aankondigde dat Bitcoin milieuonvriendelijk is en de betalingen met Bitcoin niet meer aan zou nemen zakte de Bitcoin prijs met 12%! 

Als je wilt beginnen met crypto traden kan dit op verschillende platformen. Er zijn tientallen brokers of exchanges waar je een account kunt openen en aan de slag kunt gaan. 

Ik raad je echter wel aan om eerst eens te oefenen op een demo account, om het gevoel van traden te ervaren en te zien hoe snel een prijs kan stijgen of dalen zonder dat je hier je eigen zuur verdiende centjes ziet verbranden.

2. HODL

HODL is een term die in de cryptowereld dagelijks gebruikt wordt. Het is een afkorting van Hold On  for Dear Life wat wil zeggen dat je de munt koopt en voor langere tijd vasthoudt en absoluut niet zomaar verkoopt, ook niet wanneer de prijs naar een dieptepunt zakt. 

Het is dus een onderdeel van crypto traden maar je bent niet actief aan het traden, je kunt dit makkelijk jaren volhouden om zo je doelprijs te bereiken zonder dat iets voor de te hoeven doen. Vooral nu er veel nieuwe cryptomunten zijn en nog steeds bijkomen is het interessant om die te gaan doen en dan over 2 jaar eens te kijken waar je staat! 

3. Staking Crypto

Buiten het crypto trading wordt zijn er tegenwoordig nog meer manieren om geld te verdienen met crypto in 2021. Wat steeds populairder wordt is staking. Dat wil zeggen dat je de cryptomunten voor langere tijd in jouw wallet houdt en daar een vergoeding voor krijgt, deze vergoeding wordt betaald door het crypto netwerk waar je gebruik van maakt.

Dit is wel een heel beknopte versie hoe we het uitleggen maar als we dieper hier op in gaan ben je als beginneling de draad al heel snel kwijt! 

Kan dit met elke crypto munt? Nee, er zijn een aantal munten waar dit mee kan en dan heb je nog de munten waarbij de vergoedingen al snel oplopen door de populariteit van de munt. Hieronder een top 5.

Het is lang niet zo lastig als je denkt om te beginnen met het staken van crypto. Bij sommige brokers en exchanges kun je als je een munt koopt een vinkje aanzetten met staken, het enige wat jij dan hoeft te doen is de munt niet verkopen. Het wordt zeg maar een onderdeel van crypto trading. Dus je kunt dan op twee verschillende manieren geld verdienen met crypto

4. Mining Crypto

Een andere manier waarmee je geld kunt verdienen met crypto is het minen van crypto. Deze methode wordt steeds populairder en mensen gaan hier steeds vaker en serieuzer mee aan de slag. 

Het heeft echter niks met crypto traden te maken want je laat thuis computers draaien die als het ware “puzzels” oplossen waardoor nieuwe worden gemined en vervolgens in jouw bezit zijn. 

Je hebt vaak meerdere computers dag en nacht draaien om dit proces te laten lopen en naast het feit dat het soms best wel veel lawaai kan maken omdat de computers gekoeld moeten worden. Daarnaast is het in Nederland en België niet heel interessant om te doen vanwege de hoge energiekosten die in 2021 alleen nog maar hoger worden. Dus je moet zorgen dat je verdiensten hoger zijn dan je energiekosten. 

Als je dit toch interessant vindt dan moet je zeker even het onderstaande filmpje bekijken over Bitcoin Mining in Ijsland, daar staan tienduizenden computers dag en nacht te draaien om zo geld te verdienen met Crypto!

 

Zoals gezegd is minen steeds populairder aan het worden maar over het algemeen is de meest populaire manier als het gaat om geld verdienen met crypto nog steeds crypto trading. 

Als je gaat minen op een serieuze manier dan zal je ook een computer moeten hebben en goede koelingsvoorzieningen. Wanneer je gaat traden zou je binnen een aantal minuten je eerste trade geopend kunnen hebben dus het is veel makkelijker en je kunt al traden met een inleg van zo’n 10 euro. 

Zoals eerder gezegd kun je bij sommige brokers of exchanges ook eerst een demo account openen om te kijken of crypto traden wel echt iets voor jou is. Dit is volledig GRATIS en het enige wat je hoeft te doen is je aanmelden met je emailadres. 

Veel gebruikte termen in de crypto wereld

Er worden veel termen en begrippen gebruikt die je als beginner niet kent en misschien daardoor al snel denkt “laat maar, dit is me te ingewikkeld”. 

Termen in crypto wereld

Toen ik de GRATIS training volgde in mijn eerste periode met crypto had ik soms geen idee waar ze het over hadden en had ik het handig gevonden als er een lijstje was geweest waar ik zo kon aflezen wat dit allemaal betekende. 

Daarom heb ik een lijstje gemaakt zodat je veel gebruikte termen in de crypto wereld leert kennen zodat jij straks wél snapt waar ze het over hebben 🙂

Altcoins – Dit zijn alle cryptomunten behalve de Bitcoin.

Memecoins – Dit zijn cryptomunten die gebaseerd zijn op internet-memes. 

Fiat – Dit is het originele geld dat door een overheid wordt uitgegeven, euro’s, dollars etc vallen hieronder. 

HODL – Dit is de afkorting voor Hold On for Dear Life, oftewel: aanhouden voor een goed leven. Als je deze strategie volgt dan koop je coins en laat je deze voor langere periode staan. Ook al zakt de markt flink, uiteindelijk wint de aanhouder is de gedachte en in veel gevallen klopt dit. Veel mensen gaan in paniek verkopen en zien de markt vervolgens stijgen. Handel dus nooit uit emotie! 

FOMO – Dit is de afkorting van Fear Of Missing Out, oftewel: bang zijn om de trein te missen en direct kopen. Dit zie je vaak wanneer een coin grote stijgers maakt en iedereen hier zijn graantje mee wilt pikken. 

FUD – Dit is de afkorting van Fear, Uncertainty and Doubt, oftewel: Angst, Onzekerheid en Twijfel. In deze gevallen zie je dat veel mensen hun coins verkopen, dit kan door een gerucht ontstaan of gewoon omdat het mensen niet snel genoeg gaat, het verspreiden van FUD kan besmettelijk werken op andere traders en zo kan een kettingreactie ontstaan die nergens op is gebaseerd, laat je hier nooit in meeslepen en doe altijd zelf je huiswerk! 

DCA – Dit is de afkorting van Dollar Cost Average. Dit is een strategie die traders gebruiken wanneer een markt zakt om bijvoorbeeld wederom de coin te kopen terwijl hij flink is gezakt. Hierdoor zakt je gemiddelde inkoopprijs waardoor je ondanks dat de markt lager staat dan je eerste trade in deze coin toch flinke winsten kunt maken. 

Crypto Wallet – Dit is de portemonnee waarin je de cryptomunten bewaart. Dit kan een offline wallet zijn (usb stick) waar je jouw munten opslaat en deze ergens veilig opbergt. Dit kan ook een online wallet zijn zoals bijvoorbeeld Trustwallet, deze installeer je via de playstore en installeer je op je telefoon. 

Mocht je voor de laatste optie kiezen dan raad ik je aan om je wachtwoord en code / woorden op te schrijven en veilig op te bergen zodat je deze niet kunt kwijtraken of deze in andere handen terecht kan komen. Wanneer je bij een grote exchange handelt kun je in de meeste gevallen gewoon daar je munten (veilig) bewaren.

Market Cap – Dit is het totale vermogen dat in de munt zit. Je kunt dit een beetje vergelijken met wat de beurswaarde is van een bedrijf. Bij cryptomunten is het ook van belang hoeveel munten er beschikbaar zijn, hoe minder munten er beschikbaar zijn des te hoger zal de prijs kunnen stijgen. Bitcoin heeft bijvoorbeeld maximaal 21 miljoen munten in de omloop terwijl dit bij Cardano 45 miljard munten zijn, dit is een behoorlijk verschil. 

Tegenwoordig beginnen veel memecoins met 100 miljard munten of meer, zij programmeren dan in bijvoorbeeld de tokenomics van een munt dat bij iedere keer dat er munten verkocht worden deze worden geburnt zodat de hoeveelheid afneemt en niet meer in de markt terugkeren. 

Tokenomics – Dit is een combinatie van de woorden Token en Economie, makkelijk vertaald kun je dit een beetje zien als de eigenschappen van een munt of token. 

Bitcoin Dominantie – Dit is het percentage Bitcoin ten opzichte van de totale crypto markt. Meestal ligt dit percentage rond de 50%. Wanneer dit percentage onder de 50% komt te liggen spreekt men van Altcoin season.

Crypto tips vandaag de dag

Vandaag de dag zijn de memecoins een ware hype binnen de crypto wereld geworden. Iedereen is op zoek naar die ene munt die hen in 1 klap rijk zal maken, en dan moet het nog liever morgen gebeuren dan volgende maand pas. 

Hier schuilt een groot gevaar in, dagelijks worden er nieuwe munten gelanceerd en je kunt het bijna niet meer bijhouden zoveel munten komen er uit. Verdiep je goed in een munt voordat je er geld in steekt. Er zit zeker veel goede projecten tussen waar je veel geld mee kunt verdienen maar check even goed wie achter het project zit en wat bijvoorbeeld hen routeplan is. Op deze pagina hebben we een lijstje gemaakt waar je allemaal op moet letten en waar je kunt ontdekken of een project wel of niet deugt. 

In november 2021 hebben miljoenen Amerikanen hen baan opgezegd omdat ze met crypto financiële vrijheid hebben bereikt!

Geld verdienen met crypto en belastingdienst

Het is misschien voor jou nog niet zover maar het is alvast goed om te weten hoe het zit met belasting betalen over je behaalde winsten. 

Op dit moment gelden de regels dat je tot 50.000 euro geen belasting hoef te betalen over je vermogen, dat komt omdat een deel hiervan onder heffingsvrije vermogen valt. Heb je een fiscaal partnerschap dan is dit bedrag 100.000 euro.

Is het echt mogelijk om geld te verdienen met crypto?

Op 4 november 2021 kwam het bericht naar buiten dat miljoenen Amerikanen hen baan hadden opgezegd omdat ze met crypto financieel vrij waren geworden. Dit is het antwoord dat je natuurlijk wilt horen en kunnen we dus een volmondig ja antwoorden op de vraag: is het mogelijk om geld te verdienen met crypto? 

Je moet wel even in je achterhoofd houden dat dit niet zomaar komt aanwaaien en zeker niet binnen een paar weken is behaald. Hier zijn uren in gestoken om te snappen wat crypto is en hoe de crypto wereld in elkaar steekt. 

Ook na het lezen van dit artikel weet je zeker nog niet alles en valt er nog genoeg om te leren. Hierbij heb je het geluk dat crypto eigenlijk nog in de kinderschoenen staat en dit de aankomende jaren weleens kan exploderen, zorg dat je erin zit dan! 

Geld verdienen met crypto conclusie

Naast dat je veel geld met crypto kunt verdienen zit er nog een mooi systeem achter crypto. Als je al je geld naar crypto zou omzetten ben jij baas over je eigen geld, geen bank die je een rekening stuurt omdat je een pasje gebruikt waar je mee moet pinnen om bij je eigen zuurverdiende centjes te kunnen komen. Denk over die laatste zin maar eens na hoe krom en vreemd het eigenlijk is, en we doen er allemaal aan mee 🙂

En hoe meer je met crypto in aanraking komt des te meer begin je dit soort dingen te realiseren. Dit heeft ook een gevaar natuurlijk want er kan ook geld naar crypto omgezet worden en binnen enkele seconden naar een andere wallet overgemaakt worden zonder dat daar een haan naar kraait. 

Maar even terug naar het geld verdienen met crypto, om dit te snappen zal je echt even in de stof moeten duiken, ga niet na het lezen van dit artikel zomaar lukraak crypto munten aanschaffen maar verdiep je er eerst in. Maak gebruik van de GRATIS training die ik je echt aanbeveel om een beter beeld te krijgen van crypto trading. Open daarnaast GRATIS een demo account om te oefenen met nep geld, dit zijn allemaal kleine dingetjes die je beter voorbereiden en waardoor je niet ineens je geld kwijt bent waar je hard voor gewerkt hebt en daardoor zult schrikken en er ook direct mee stopt. 

Terwijl je met een goede voorbereiding wellicht hele andere resultaten had kunnen behalen.

Categorieën Crypto

2 gedachten over “Geld verdienen met crypto in 2022 – De beste manieren”

  1. I’m not sure where you are getting your information, but good topic. I needs to spend some time learning much more or understanding more. Thanks for excellent info I was looking for this information for my mission.

    Beantwoorden

Plaats een reactie