4.3/5 - (3 stemmen)

Copy Trading Ervaringen bij eToro | Hoe en waar begin je?

copy trading

In dit artikel deel ik mijn eToro copy trading ervaringen en vertel ik hoe jij dit ook heel makkelijk kunt doen.

Copy trading zoals het woord al doet vermoeden is het kopiëren van trades. Maar niet zomaar trades, je gaat zelf op onderzoek uit welke trader bij jou past, je kijkt naar waarin zij traden, hoeveel risico ze nemen, hoeveel winst of verlies ze maken en nog veel meer. Je zorgt ervoor dat je de perfecte trader hebt gevonden die aan jouw eisen voldoet.

Je kopieert elke beweging die zij maken, zonder zelf enige kennis van traden of beleggen te hebben kun je dus gewoon de markten op door een trader te kopiëren. Je kijkt alleen soms even hoe jouw trader het doet en that’s it!

Is het zo makkelijk? Ja en nee, in dit artikel ga ik je een ULTIEME uitleg geven hoe eToro copy trading werkt. Ik ga uitgebreid laten zien waar je op moet letten als je een trader wilt kopiëren. Dit is allemaal gebaseerd op mijn eigen ervaringen als  trader die eerst anderen kopieerde en later zelf werd gekopieerd.

78% van de retail beleggers verliest geld met de handel in CFD’s bij deze aanbieder. Overweeg of jij je het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Als je met Copy trading wilt beginnen heb je een account bij eToro nodig. Het is weliswaar mogelijk om ook bij ZuluTrade traders te kopiëren maar dat kan echt niet tippen aan het systeem dat eToro heeft. 

Als dit je eerste kennismaking met het kopiëren van andere traders is maak dan snel even een GRATIS demo account aan bij eToro zodat je alles stappen makkelijk kunt volgen. 

Lees ook: eToro Review 2022. De meest complete eToro review die er is.

Wat is eToro copy trading?

Copy trading is dus het kopiëren van andere traders. Jij kopieert alle bewegingen die zij maken, als zij 3% gebruiken van hun equity om te traden dan word er dus ook 3% van jouw copy bedrag gebruikt. 

Dit idee is zo belachelijk goed uitgewerkt door eToro dan het inderdaad soms te mooi voor woorden klinkt. Nadat eToro 

Voordat we verder gaan met het tot in de kleinste details treden kijk even de onderstaande video zodat je een kleine impressie krijgt over wat copy trading nou het precies is en hoe leuk het kan zijn.

Je hebt nu even in het kort gezien wat copy trading is. Het wordt hierin natuurlijk een beetje overdreven maar uiteindelijk is dit wel waar het op neerkomt. Jij kopieert een trader die al het werk vooraf doet. 

Om te testen of dit echt werkt raad ik je aan even snel een eToro demo account te openen. Dit is volledig GRATIS en binnen een paar minuten kun je al aan de slag. Met virtueel ga je aan de slag en kun je zelf testen of je kunt gamen terwijl een ander de trades voor jou opent en beheerd 🙂

Maak daarom alvast een demo account aan zodat je de stappen kunt volgen en live mee kunt kijken terwijl je dit leest. 

78% van de retail beleggers verliest geld met de handel in CFD’s bij deze aanbieder. Overweeg of jij je het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Voordat je begint met eToro copy trading

Voordat je begint met copy trading is het belangrijk dat je een account bij eToro aanmaakt. Zij zijn verreweg de allerbeste op het gebied van copy trading, daarnaast heb je nog een aantal andere brokers waar je traders te kopiëren maar dit is absoluut niet te vergelijken en kan zeker niet tippen aan eToro

Zoals gezegd kun je gewoon een demo account aanmaken bij eToro waar GEEN kosten aan verbonden zitten en dus gratis is. Als je een demo account hebt dan heb je $100.000 aan speelgeld. Hiermee kun je dus beginnen om traders in je demo account te kopiëren, je ziet dan gelijk hoe ze het doen voordat je met echt geld aan de slag gaat.

Account aanmaken

Een account openen bij eToro is ontzettend eenvoudig en binnen enkele minuten kun je al je eerste (demo) trade openen. Je kunt dit via de app van eToro doen of via de website. 

Het enige wat je hoeft te doen is je naam, email-adres en wachtwoord invullen, en uiteraard is een account aanmaken volledig GRATIS

Als je deze stappen hebt gevolgd dan krijg je een bevestigingsmail waarna je DIRECT toegang krijgt tot je demo account en gelijk met $100.000 aan de slag kunt om te kijken of jij het in je hebt wat nodig is om succesvol te traden!

TIP!! Met het demoaccount kun je dus ook al andere traders kopiëren om te kijken hoe dit systeem werkt en of het iets voor jou is. Ik raad je dan ook aan hiervan zeker gebruik te maken.

Geld storten bij eToro om te starten met Copy Trading

Je hebt je juiste trader gevonden om te kopiëren en je wilt hem of haar met echt geld gaan kopiëren. Je zult dan geld op je eToro account moeten storten. 

De minimale eerste storting bij eToro is op dit moment $50, als je wilt gaan copy traden dan is dit ook wel het minimale waar je mee moet beginnen als je een beetje leuke winsten wilt maken.

Als je geld op je eToro account wilt gaan storten heeft eToro hier meerdere betaalopties voor. Hieronder even een overzichtje. 

Als dit is gelukt dan kun je aan de slag, maar waar begin je? Wie moet je nou gaan kopiëren, heb je voorkeur in welke markt die trader zich moet bevinden? 

In welke markten kun je mensen gaan kopiëren? Daar ga ik je nu een stukje over vertellen, het moet zo zijn dat zelfs wanneer jij niets van markten of traden af weet je toch gewoon mensen kunt kopiëren. Het is zelfs zo dat dit het perfecte alternatief is als je niet kunt traden vanwege kennis, tijd of welke reden dan ook.

Stappenplan Copy Trading

  1. Kies een broker: Open een account bij eToro 
  2. Stort geld: Stort geld bij eToro via iDEAL.
  3. Begin met Copy Trading: Via de optie copy trading zie jij wat de beste traders doen en kies je de beste trader uit die bij jou past.
  4. Kopieer de beste traders: Bevestig de copytrade en leun achterover terwijl de beste traders voor jou aan de slag gaan (zonder extra kosten).

Klaar om te beginnen met Copy Trading? Klik op de groene knop en begin vandaag nog!

78% van de retail beleggers verliest geld met de handel in CFD’s bij deze aanbieder. Overweeg of jij je het hoge risico op verlies kunt permitteren.

In welke markten kun je gaan copy traden?

Dit kan in alle markten die eToro in het assortiment heeft. In elke markt zijn traders actief die in principe allemaal gekopieerd kunnen worden, is dit niet het geval dan hebben ze waarschijnlijk zelf de optie uitgezet en zitten ze niet op copiers te wachten. In de onderstaande markten is het mogelijk om traders te kopiëren.

Waarom aan copy trading beginnen

Waarom zou ik eraan beginnen hoor ik je denken? Er zat genoeg redenen eigenlijk. Het kan zijn dat je geen tijd genoeg hebt om jezelf in de markten te verdiepen om kansen te vinden en in de markten te stappen.

Het kan ook zijn dat je meerdere keren jezelf op traden hebt gestort maar dat het je maar niet lukt om consistente winsten te maken. Je zoekt dus iemand die dat voor je wilt doen.

Wat ook nog niet eens zo gek is om ervan te leren. Je wilt van een succesvolle trader weten welke strategie hij gebruikt. Door hem te kopiëren kom je er dus achter op welke momenten hij een trade opent waardoor je van het begin tot het eind van een trade ziet wat hij doet. Als hij bijvoorbeeld zijn stoploss of take profit aanpast dan krijg jij daar een melding van, hij doet het je dus als het ware voor en jij zit op de eerste rij. 

Aan de slag met eToro copy trading

Als het goed is heb je inmiddels een gratis account aangemaakt zodat je de onderstaande bewegingen mee kunt doen in je account. We beginnen even bij het begin, je logt in en komt dan in jouw dashboard. Aan je linkerkant zie je het onderstaande. 

copy trading

We openen de lijst van “belegger kopiëren” om een overzicht te krijgen. Hier zie je alle beleggers die je kunt kopiëren.

Op de pagina “belegger kopiëren” krijg je allerlei overzichten van traders die eToro voor je heeft gemaakt, het overzicht hierboven is de keuze van de redactie. Dit zijn de traders die op dat moment eruit springen en de beste resultaten behalen. 

Zo zijn er meerdere lijsten gemaakt om op die manier een snel overzicht te maken voor degene die traders zoekt om te kunnen kopiëren. Hieronder een klein overzichtje.

Beleggers die je kunt kopiëren - In het verleden behaalde resultaten zijn geen indicatie voor toekomstige resultaten.
copy trading
In het verleden behaalde resultaten bieden geen garanties voor de toekomst

Hier zie je dus lijsten met traders op basis van populariteit en wie het meest gekopieerd zijn. Maar je kunt nog veel meer filters instellen om erachter te komen welke trader aan jouw eisen voldoet en wie jij wilt gaan kopiëren. Hieronder een kleine selectie waarop jij een trader kunt selecteren bij jouw zoektocht naar copy trading.

Dit is een kleine greep uit de filters die je kunt instellen om een trader te zoeken die jij wilt kopiëren, maar er zijn nog veel meer filters beschikbare om jouw ultieme trader te vinden die aan jouw wensen voldoet.

Waar moet je op letten bij het vinden van een trader die je wilt kopiëren?

Als je een trader gaat kopiëren zijn er wel een aantal zaken die je zeker even moet controleren. Je kunt bij elke trader die gekopieerd kan worden zien wat zijn maandelijkse rendement is maar als je een trader hebt gevonden die je wat lijkt dan moet je vooral even de volgende zaken controleren.

Risicoscore

Ik heb als voorbeeld even het profiel gekozen van een van de traders die de redactie van eToro naar voren heeft gehaald en op dit moment aanbeveelt. In dit geval gaan we het profiel van ReturnInvest bestuderen. 

copy trading

Over 1 jaar gezien heeft deze trader een gemiddeld risico van 4. Het risico bij eToro begint bij 1 wat het laagst is en 10 is het hoogst. Je ziet dat hij in augustus zelfs een risoco van 2 had dus deze trader is veilige trader en neemt weinig grote risico’s, dat is een absoluut pluspunt. Van hem hoef je dus geen gekke dingen te verwachten en dat je ineens door een trade al je geld kwijt bent. 

Ervaring

Als je een trader wilt gaan kopiëren is het van groot belang dat je een trader kiest die al aardig wat ervaring heeft. Hij kan een mooi rendement hebben maar over hoeveel maanden is dat berekend, een trader met 1 goede maand maakt het nog geen goede en betrouwbare trader, je wilt dus iemand die al langer meedraait en de klappen van de zweep kent.  

copy trading

Deze trader draait vanaf februari 2019 mee, hij heeft dus ruim 1.5 jaar ervaring bij eToro. In die 1.5 jaar heeft hij maar twee maanden gekend waarin hij verlies heeft gedraaid, dit was in 2019 maar het totale jaar het hij met 32,94% winst afgesloten. 

Hoeveel dit percentage in daadwerkelijk geld is weten we niet, dit kan 32,94% van $500 maar kan ook 32,94% van $50.000 zijn. Nergens kun je terug vinden hoeveel een trader winst maakt in geld, op het sociaal platform van eToro wordt ook nauwelijks over geld gesproken, altijd over percentages en dit is wel netjes. Sommige traden met $100 en sommige met $100.000. 

De verliezen van een trader

Hierboven kon je al zien wat een trader in percentages aan winst maakt maar hoeveel verlies draait hij? Dit is ook belangrijk om te controleren en ook dit kun je gewoon terug zien.

Het maximale verlies opgeteld van deze trader is op jaarbasis -11,50%, daarentegen heeft hij dus 32,94% winst gemaakt maar dit had uiteindelijk dus 44,44% kunnen zijn.

Hoeveelheid en lengte van trades

Je wilt ook weten hoe actief een trader is. Opent hij 10 trades per week of misschien maar 2, is het een day trader, mediumterm trader of een longterm trader? Ook dit kun je terug vinden en moet je even checken bij het zoeken naar een trader om te kopiëren. 

copy trading

Hier hebben we dus met een trader te maken die 1 a 2 trades per week opent en ze tot wel 2.5 maand open houdt. Als dit voor jou te weinig is en je wilt meer trades geopend en gesloten zien worden dan is deze trader niks voor jou. 

Ik weet uit eigen ervaring toen ik kennis maakte met eToro en de eerste trader begon te kopiëren ik echt zat te wachten totdat hij een trade opende, ik was daar veel te ongeduldig voor. Dit was echter wel het begin van mijn traden en zag ik later in dat je wel even moet controleren hoeveel trades een trader daadwerkelijk opent en hoelang hij ze openhoudt. 

Het aantal kopieerders

Het aantal kopieerders van een trader zegt niks over zijn rendement maar wel over hoeveel vertrouwen mensen in hem of haar hebben. Op dit moment heeft de trader met het meest aantal kopieerders er ongeveer een stuk of 5000. 

copy trading

De trader die wij hier bestuderen heeft dus 1241 kopieerders. Dus 1241 mensen hebben het vertrouwen in hem om hem blindelings in al zijn bewegingen te volgen. Hij heeft er de laatste zeven dagen 504 kopieerders bijgekregen en dit zullen er alleen  meer worden. Bij eToro werkt dat vaak als een sneeuwbaleffect, als mensen eenmaal in de gaten krijgen dat je goed bent dan gaat dat als een lopend vuurtje rond. 

Daaronder zien we bereik AUM staan. AUM betekend Assets Under Management. Dit zijn dus alle accounts die hij onder zijn beheer heeft, oftewel kopieerders. ZIjn AUM bereik is tussen de $300.000 en $1.000.000. Verderop zal ik een uitleg geven waarom dit ook weer belangrijk is voor de gekopieerde trader, des te meer vermogen hij onder zijn beheer krijgt des te meer verdiend hij maandelijks. Dus is het voor hem van groot belang om zo goed mogelijk te traden.

Hoeveel copiers een trader heeft zegt dus wel wat over zijn populariteit en dat hij het spelletje goed snapt!

Meerdere traders kopiëren

Je hoeft het dus niet bij 1 trader te laten om te kopiëren. Als je wilt kun je een selectie maken van de beste traders en kun je ze allemaal met een x-bedrag kopiëren om zo het maximale uit dit systeem te halen. Op deze manier kun je een beetje spelen met de verschillende strategiëen die zij volgen en kun jij daar optimaal van profiteren.

Eerst volgen en dan pas kopiëren

Je hebt dus de mogelijkheid om eerst een trader te volgen. Je ziet dan al zijn activiteiten op zijn “wall”, de communicatie met andere volgers of kopieerders, ook wanneer hij een trade sluit krijg jij dat ook steeds te zien als je hem volgt. Op die manier leer je hem een beetje kennen voordat hem echt gaat kopiëren.

copy trading

In dit voorbeeld gebruik ik nog steeds de trader ReturnInvest, in het bovenstaande voorbeeld heb ik hem toegevoegd aan mijn volglijst. Na het uitvoerig bestuderen van zijn accountgegevens en hem een tijdje gevolgd te hebben ben ik ervan overtuigd dat ik hem wil gaan kopiëren. 

Starten met eToro Copy trading

We gaan nu de eerste copy trade zetten. Waar ik net liet zien hoe je iemand op je volglijst kunt zetten gaan we dat nu met het knop ernaast “KOPIEER” doen om de eerste copy trade te zetten.

Als je op kopieer hebt gedrukt zie je het bovenstaande scherm. Het minimale kopieerbedrag bij eToro is $200. De trader die jij gaat kopiëren stelt zelf in welke trade hij gaat openen, wat zijn take porfit gaat worden en wat zijn stoploss gaat zijn. Jij hoeft dus helemaal niets te doen. 

Je ziet wel staan stop kopiëren als kopieerwaarde on de 60% daalt, dit heeft betrekking tot het bedrag dat $120 is in het voorbeeld. Je kunt hier het bedrag invullen wat jij bereid bent te verliezen, stel dat je voor $200 gaat kopiëren en je laat hij bedrag op $120 staan zoals in het voorbeeld dan wordt de trade gesloten zodra de trade $120 in de min staat. Dit is eigenlijk een beetje jouw stoploss op de copytrade.

Daaronder zie je nog staan open transacties kopiëren. De open transacties zijn op trades. Dit zijn trades die al geopend waren door de trader die jij gaat kopiëren. Laat het vinkje altijd aanstaan want op het moment van kopiëren dan opent die trade tegen de huidige prijs van dat moment. Stel de trader die jij gaat kopiëren heeft een trade open staan die al 200 pips in de min staat, dan kopieer jij die trade vanaf die prijs wat altijd gunstiger is. 

Lees ook: eToro Review 2022. De meest complete eToro review die er is.

Mijn eToro copy trading ervaringen

Het copy trading systeem  van eToro is super. Het is geweldig als je een beginner bent en niet kunt wachten om te gaan traden en zo dus kunt gaan traden zonder ook maar iets van traden af te weten. Het is ook ideaal als je aan het leren bent en zo nog sneller leert. 

Maar wat we nog niet hebben besproken is dat het ook zeer mooi en lucratief is als jij degene bent die wordt gekopieerd. De trader die wordt gekopieerd noemen we een Popular Investor. Als je eenmaal goed kunt traden en je maakt leuke winsten is het zeer interessant om je daarvoor aan te melden bij eToro. Hoe meer kopieerders jij onder je krijgt hoe meer je door eToro betaald krijgt. 

Mijn eToro copy trading ervaringen aan de andere kant van copy trading zal ik in een aankomend artikel uitvoerig beschrijven. Het voordeel om beide kanten te hebben gezien en ook succesvol daarin te zijn geweest is dat je op die manier het totale plaatje ziet. Je weet daardoor waar mensen naar kijken die iemand zoeken om te kopiëren en andersom weet je ook hoe je jouw account/profiel moet aankleden en presenteren om mensen aan te trekken. Als je een paar honderd of een paar duizend kopieerders hebt betekend dit wel dat je hier dag en nacht mee bezig bent, en die tijd en mogelijkheid moet je hebben in je leven. Maar daarover binnenkort meer. 

Conclusie over eToro copy trading en mijn copy trading ervaringen

Hier kan ik heel kort over zijn: gewoon doen! 

Als het goed is heb je inmiddels een gratis demo account aangemaakt waarmee je traders gewoon met je oefenaccount kunt kopiëren en kijken hoe het werkt. 

Probeer het gewoon uit of het iets voor jou is en als het je bevalt kun je het altijd nog met echt geld proberen. Heel veel succes!

etoro Copy Trading: handel net als Etoro's tophandelaren.

Met CopyTrader, eToro’s populairste functie, kunt u in real time zien wat echte handelaren doen en automatisch hun transacties kopiëren

Begin met copy trading

78% van de retail beleggers verliest geld met de handel in CFD’s bij deze aanbieder. Overweeg of jij je het hoge risico op verlies kunt permitteren.

eToro is een multi-assetplatform dat zowel beleggen in aandelen en cryptoassets als het handelen in CFD’s biedt.

Houd er rekening mee dat CFD’s complexe instrumenten zijn en een hoog risico met zich meebrengen om snel geld te verliezen als gevolg van hefboomwerking. 78% van de rekeningen van particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s bij deze aanbieder. U moet overwegen of u begrijpt hoe CFD’s werken en of u het zich kunt veroorloven om het hoge risico te lopen om uw geld te verliezen.

In het verleden behaalde resultaten zijn geen indicatie voor toekomstige resultaten. De gepresenteerde handelsgeschiedenis is minder dan 5 volledige jaren en mogelijk niet voldoende als basis voor investeringsbeslissingen.

Copy trading is een service voor portfoliobeheer, geleverd door eToro (Europe) Ltd., die is geautoriseerd en
gereguleerd door de Cyprus Securities and Exchange Commission.

Beleggen in cryptoassets is niet gereguleerd in sommige EU-landen en het VK. Geen consumentenbescherming. Uw kapitaal loopt risico.

eToro USA LLC biedt geen CFD’s aan en geeft geen verklaring en aanvaardt geen aansprakelijkheid met betrekking tot de nauwkeurigheid of volledigheid van de inhoud van deze publicatie, die is opgesteld door onze partner met gebruikmaking van openbaar beschikbare niet-entiteitsspecifieke informatie over eToro.

Veel gestelde vragen

Het idee van Copy Trading is erg simpel en goed bedacht. Je kiest de handelaar die je wilt kopiëren, kies het bedrag dat je wilt gebruiken om te kopiëren en vervolgens wordt alles gekopieerd wat de handelaar doet.  

eToro is goed gereguleerd en voldoet aan alle eisen van de regulator. Kijk hier even als je wilt weten hoe eToro is gereguleerd.

Categorieën Beleggen

Plaats een reactie