Coronacrisis en traden. Een paar tips om veilig tijdens de crisis te traden.

Coronavirus en traden

Coronacrisis en traden, is dit een goede combinatie op dit moment? Het coronavirus veroorzaakt wereldwijde chaos op dit moment. Laten we eens kijken naar wat de mogelijkheden zijn hoe je in deze tijd jezelf toch op de markt kunt bevinden. 

Traden in crisistijd

Het is geen makkelijke tijd als je net bent begonnen met traden. Het is een chaos op de markten en de charts zijn onbetrouwbaar geworden. We zien geen duidelijk trends of formaties die ons normaal gesproken zoveel vertellen over hoe we de markt in gaan. 

Coronacrisis

Met de komst van het coronavirus is er niet alleen voor de gezondheid van de mens dreiging gekomen maar ook voor onze economische situatie. Dit is natuurlijk een logisch gevolg door de maatregelen die wereldwijd genomen worden.

Hoe speelt dit dan door, wat kunnen we de aankomende tijd verwachten en hoe kun JIJ daarop inspelen als je gaat traden? Eigenlijk kan niemand echt goed zeggen wat er de aankomende tijd gaat gebeuren op de markten, als ik kijk naar de forecast die gedaan wordt voor bepaalde currencies voor de aankomende maanden valt het me op dat de beweging maar zeer gering is. Wat je eigenlijk gewoon kunt vertalen naar dat de banken het ook niet weten.

Je moet het eigenlijk zo simpel mogelijk maken. NIEMAND op deze wereld heeft een situatie in zijn/haar leven meegemaakt die vergelijkbaar is aan deze. Dit betekend dus ook dat je niet weet wat er gaat gebeuren en voorzichtig moet zijn in wat je gaat doen op de beurs.

Money Management

Coronacrisis

Money management blijft altijd al een belangrijk onderwerp van het traden maar als je tijdens de coronacrisis gaat traden is dit nog belangrijker. 

Doordat de markten zo slecht te voorspellen zijn zien we onvoorspelbare bewegingen in de markt. Dit kan positief uitpakken waardoor je erg veel winst kunt maken maar het kan ook ineens jouw trade account doen crashen, en dan is het spelletje over. Hou je dus aan de regels en trade met een goed money management systeem. 

Ben je te twijfelachtig kijk dan eens hier en wellicht stuurt dit je in de juiste richting.

Wel of niet traden tijdens de coronacrisis?

Uiteindelijk ben jij zelf verantwoordelijk voor jouw account en beslis jij zelf of je wel of niet traden gaat openen. 

Mijn advies op dit moment is even helemaal niks te openen. Zoek het risico niet op, de markten zijn er morgen, volgende week, volgende maand en volgend jaar ook nog. 

Heb je trades open en kun je niet anders let dan goed op. Een stoploss in deze tijd is geen garantie dat de trade ook daadwerkelijk afgesloten wordt als hij die prijs bereikt. Als een markt zo volatiel is als op dit moment dan kunnen de bewegingen zo groot zijn dat hij een bepaalde prijs gewoon overslaat en als hij dan de verkeerde kant op blijft gaan kan dat net zolang doorgaan totdat de centjes die op je account staan op zijn, oftewel dan je crash je, blaas je het account op. 

Dit is het laatste wat je wilt meemaken en in deze tijd zullen er heel veel mensen zijn die dit meemaken, gebruik dus je verstand en laat de markten even uitrazen de komende tijd. 

Plaats een reactie