Copy trading ervaringen als Popular Investor - Een extra inkomen als PI

copy trading ervaringen

In dit artikel heb ik mijn copy trading ervaringen als copier al uitvoerig besproken. In dat artikel ben ik uitgebreid ingegaan op het populaire copy trading systeem van eToro. Zij hebben met het social trading een nieuwe manier van traden bedacht die voor beginners erg aantrekkelijk en makkelijk toegankelijk is.

Ik ben heel kort even ingegaan op andere kant van het copytrading systeem en dat is de trader die gekopieerd wordt. In dit artikel ga ik je over mijn copy trading ervaringen vertellen als Popular Investor. Ik vertel je over de levels, verdiensten maar ook over de sociale druk die op je schouders komt te staan.

 

Zelf meekijken tijdens deze review? Maak dan even een GRATIS demo account aan. Jouw email adres invullen is al voldoende om toegang te krijgen.

68% van de CFD accounts verliest geld. Handel alleen met geld dat u zich kunt veroorloven om te verliezen

Lees ook: eToro Review 2022. Past deze broker bij jou?

Copy trading ervaringen eToro

Zoals ik in mijn vorige artikel mijn copy trading ervaringen beschreef met het kopiëren van ervaren traders bij eToro ga ik nu dieper in op de andere kant van verhaal, dus degene die de ervaren trader is. 

Als je helemaal nieuw bent met het copy trading systeem van eToro dan zal ik het even snel samenvatten. Het is bij eToro dus mogelijk om zelfs als je helemaal niks van traden of beleggen af weet toch te traden of beleggen door middel van het copy trading systeem.

Je kunt dus een trader kopiëren waardoor al zijn trades automatisch geopend worden ook van jouw balans. Gebruikt hij 2% van zijn kapitaal met het openen van trades dan gebeurd dit ook bij jou etc. 

Als dit allemaal nieuw voor je is, lees dan dit artikel. Hier ga ik dieper in op het copy trading.

Copy trading ervaringen met het eToro platform

Het eToro platform is voornamelijk gefocust op social trading. De lay-out van eToro’s social trading is helemaal ingericht zodat je op allerlei manieren met elkaar kunt communiceren. Als beginnend trader kun je direct aan de slag en zonder enige kennis van traden en/of beleggen kun je een trader kopiëren die eigenlijk al het werk voor jou gaat doen. 

Zo’n trader die jij gaat kopiëren noemen we een Popular Investor. Dit is een speciaal programma van eToro waarvoor jij je kunt aanmelden waardoor andere trader jouw bewegingen weer kunnen kopiëren.

Wat is het Popular Investor programma van eToro?

Als je merkt dat jij een bepaalde strategie met traden hebt die werkt en waar je leuke winsten mee behaald dan is dit programma iets voor jou. 

Ben je nog zoekende met je trading strategie dan is dit echt nog een stapje te hoog voor je. Je gaat immers copiers krijgen en elke trade die jij gaat openen met je eigen account wordt automatisch gekopieerd door degene die jou kopieert. Zorg dus eerst dat je weet wat je aan het doen bent. 

Eisen Popular Investor programma

Kan iedereen zich aanmelden voor dit programma? Nee, hier zitten eisen aan. Jouw profiel moet eerst speciaal gekeurd worden door eToro, dit klinkt spannender dan het is. 

Je dient een duidelijke en normale profielfoto van jezelf te gebruiken op je account. In de bio van je account beschrijf je wat jouw handelsstrategie is en je moet je normale volledige naam gebruiken. Je mag een bijnaam gebruiken als je dat wilt maar daaronder moet je echte naam staan.

Als je de bovenstaande stappen hebt gevolgd dan pas na de eerste copier te hebben gekregen zul je worden toegelaten tot het eToro Popular Investor programma

Gefeliciteerd! Je bent nu Popular Investor!

Je mag jezelf Popular Investor noemen. En nu? Je hebt jezelf voor dit programma opgegeven dus je wilt naast het traden waarmee je al geld verdiend nog een tweede inkomen genereren. Hieronder zie je de mogelijkheden van de levels waarin je komt te zitten

etoro copy trading ervaringen 2021

Zoals je ziet zijn er vier levels. 

 • Cadet
 • Kampioen
 • Elite
 • Elite Pro

Je begint dus als cadet en je doel is dus om elite te worden uiteindelijk. Elk level heeft ook een kleur ster. Achter je naam komt de gekleurde ster te staan die gelijk aangeeft welke status je hebt.

Popular Investor levels

Cadet = blauw
Kampioen = rood
Elite = groen
Elite Pro = zwart

Zoals je al in het overzicht kan zien zitten hier bepaalde eisen aan. Ook gaat bij elk level het bedrag omhoog wat je kunt verdienen. 

 

Cadet

Als je cadet (blauwe ster) bent dan sta je aan het begin van wellicht een mooi avontuur. Nadat je goed gekeurd bent en in het programma opgenomen bent word je automatisch cadet. Vanaf dit level is het belangrijk dat je gaat zorgen dat je gezien wordt op het social trading platform.

Ga dus gewoon door met het traden zoals je dat doet maar maak contact. Zorg dat je een netwerk opbouwt en dat mensen op eToro weten wie je bent. Post daarom op bijvoorbeeld een wall van een trade instrument die vele volgers heeft. Op die manier zien mensen je sneller. Ga discussies aan, deel je stats, geef tips of bespreek trades. 

Eisen

 • Minimale eigen vermogen $1000
 • Verantwoordelijke handel (risicoscore van 6 of lager)
 • Minimale AOB (activa onder beheer) van $1000
 • Minimaal 1 kopieerder

Verdiensten

Als je cadet bent zitten er nog geen verdiensten aan vast. Dit gaat pas in wanneer je naar het volgende level gaat.

Kampioen

Als rijzende ster (rode ster) zijnde ben je in het eerste level gekomen waarin je maandelijks geld gaat verdienen met het Popular Investor programma. Je ziet wel gelijk dat de stap naar dit level al een stuk groter is, maar het is vaak een sneeuwbal effect, als mensen je eenmaal beginnen te kopiëren dan kan het heel hard gaan, en ik spreek uit ervaring, maar daarover later meer. 

Eisen

 • Minimaal eigen vermogen $5000
 • Verantwoordelijke handel (risicoscore van 6 of lager)
 • Minimale AOB (activa onder beheer) van $50.000
 • Minimaal 10 kopieerders

Verdiensten

Vanaf dit level krijg je dus door eToro betaald. Als kampioen krijg je maandelijks tussen de $400 – $800 betaald. Je kunt kiezen of je dit elke maand op je rekening wilt laten storten of dat je dit bij je trade account bijgeschreven wilt hebben. 

Elite

Het level van Elite (groene ster) is de op een na hoogste level. Hier worden de verdiensten al aardig groot maar de eisen zijn ook een stuk strenger om hierin te komen. 

Eisen

 • Minimaal eigen vermogen $25.000
 • verantwoordelijke handel (risicoscore van 6 of lager)
 • Minimale AOB (activa onder beheer) $500.000
 • Minimaal 10 kopieerders

Verdiensten

Als je in level elite zit krijg je maandelijks 1.5 – 2% van de AOB door eToro betaald. 

Elite Pro

Elite (zwarte ster) is het hoogst haalbare level bij eToro als Popular Investor. Als je in dit level zit kunnen de verdiensten enorm oplopen tot wel duizenden dollars in de maand. In dit level krijg je maandelijks 2 – 2.5% van de AOB betaald.

Eisen

 • Minimale eigen vermogen $50.000
 • Verantwoordelijke handel (risicoscore van 6 of lager)
 • Minimale AOB (activa onder beheer) hoger dan $10 mln
 • Minimaal 10 kopieerders

Zelf aan de slag als Popular Investor? Maak dan even een GRATIS demo account aan. Jouw email adres invullen is al voldoende om toegang te krijgen.

68% van de CFD accounts verliest geld. Handel alleen met geld dat u zich kunt veroorloven om te verliezen

Copy Trading eToro eisen

Zoals je hierboven hebt gelezen zitten er eisen verbonden aan de levels waarin je terecht komt. Zo is een van de strenge eisen dat je verantwoordelijk trade. Hieronder zie je een voorbeeld van de risicoscore van een Popular Investor.

eToro monthly stats

Risicoscore

Hierboven zie je de risicoscore van een Popular Investor over het hele jaar. Je mag de maximale risicoscore van 6 halen en dan gaan de alarmbellen af. De risicoscore schaal loopt van 1 naar 10. Als Popular Investor is het doel om je score zo laag (veilig) mogelijk te houden. Dit is ook het meest aantrekkelijk voor potentiële copiers. Je ziet ook dat de meeste traders die een risicoscore van 8 of hoger hebben meestal binnen de kortste keer hun account opblazen.

Mensen zoeken het niet dat jij met 1 trade hun account verdubbelen. Ze willen jou kopiëren zonder zich zorgen te hoeven maken over hun geld. Hou je risicoscore dus zo laag mogelijk!

AOB (activa onder beheer)

Een andere eis is hoeveel AOB je hebt. Dit is dus het totale bedrag van alle mensen bij elkaar die jou kopiëren. Hieronder een voorbeeld hoe je dit kunt zien.

copy trading ervaringen

In de foto hierboven zie dus dat deze Popular Investor meer dan 5 miljoen dollar onder zijn beheer heeft. Dat is dus het totale bedrag van al zijn 12932 kopieerders bij elkaar. Hoeveel verdient hij dan per maand? Hier is een rekensom voor. 

Hij heeft meer dan 5 miljoen onder zijn beheer maar laten we even uitgaan dat hij 5 miljoen onder zijn beheer heeft.

$5.000.000 : 12 (aantal maanden per jaar) = $416.666
2% van $416.666 = $8.333

Maandelijks inkomen van eToro $8.333 + $1000 = $9.333 per maand.

Dit is dus minimaal, hij heeft $5M+ onder zijn beheer dus zullen zijn verdiensten boven de $10k per maand komen. En dan nog eens zijn verdiensten van het traden erbij. 

Zoals je ziet kunnen de inkomsten als Popular Investor dus aardig oplopen.

Zelf aan de slag als Popular Investor? Maak dan even een GRATIS demo account aan. Jouw email adres invullen is al voldoende om toegang te krijgen.

68% van de CFD accounts verliest geld. Handel alleen met geld dat u zich kunt veroorloven om te verliezen

Mijn copy trading ervaringen als Popular Investor

Toen ik zelf in het Popular Investor programma terecht kwam was dat natuurlijk erg spannend. Ik weet ook nog dat ik mijn eerste copier kreeg en wel tien keer nadacht over de eerste trade die daarna ging openen. Je hebt het gevoel dat er constant over je schouders wordt meegekeken wat natuurlijk ook een beetje zo is. 

Mijn advies is dan ook blijf doen wat je doet. Niet plotseling van strategie gaan veranderen want dat was namelijk de reden dat ze je gingen kopiëren. Ik kreeg gelukkig een erg goede account manager toegewezen, die Nederlands was overigens. De communicatie was super en hij heeft me erg goed gecoacht. 

Als Popular Investor moet je zorgen dat je gezien wordt. Als de bal dan gaat rollen en steeds meer mensen je gaan kopiëren zul je merken dat steeds meer mensen je ook vragen zullen gaan stellen over bepaalde trades en wellicht om adviezen vragen. Dit is een onderdeel dat erbij hoort en best tijdrovend kan zijn. 

Zoals het voorbeeld hierboven, deze Popular Investor heeft 12932 copiers. Je kunt je voorstellen dat zijn wall aardig vol met vragen en opmerkingen staat en hij hier veel tijd aan kwijt is met het communiceren. Hij wilt het liefst al zijn copiers te woord staan en ze tevreden houden. Zij zorgen samen er immers voor dat hij $10k in de maand van eToro krijgt. 

Hoe verging het mij als Popular Investor?

Ik had op mijn top zo’n 500 copiers en een AOB van $510.000. Ik verdiende hier maandelijks zo’n $1800 extra mee. Als extra is dit erg veel geld maar het is tijdrovend om alle vragen te beantwoorden waardoor de druk ook steeds hoger wordt en als je daarnaast nog een baan hebt en kinderen dan kun je dat simpelweg niet meer combineren. 

Daarom heb ik op een gegeven moment met mijn account manager besloten om hier voorlopig mee te stoppen en alleen nog te traden. Je kunt het je misschien niet voorstellen dat je zo $1800 per maand weggooit maar er viel een last van me af toen ik hiermee stopte. Ik heb dit ook netjes op mijn wall ruim van tevoren aangekondigd en dan is het weer hartverwarmend om de reacties van mensen te zien.

Is Popular Investor iets voor jou?

Dit is een vraag die alleen jij kunt beantwoorden. Als ik naar mezelf kijk dan is het absoluut iets voor mij alleen past het op dit moment niet in mijn leven wat tijd betreft. Als ik iets doe dan wil ik er voor de volle 100% voor gaan en niet voor 90%. Als ik nu al weet dat ik dat niet kan dan wacht ik liever totdat ik het wel kan.

Dit is de vraag die jij jezelf ook moeten stellen. Ik heb het als een prachtige ervaring ervaren en zal hier in de toekomst zeker weer mee aan de slag gaan. 

Als je denkt dat dit ook iets voor jou is meld je dan hieronder aan voor het programma en wie weet verdien jij binnenkort ook wel $10k in de maand zoals in het voorbeeld hierboven!

Heel veel succes! 

Copy Trading: handel net als Etoro's tophandelaren.

Met CopyTrader, eToro’s populairste functie, kunt u in real time zien wat echte handelaren doen en automatisch hun transacties kopiëren

Begin met copy trading

68% van de CFD accounts verliest geld. Handel alleen met geld dat u zich kunt veroorloven om te verliezen

eToro is een multi-assetplatform dat zowel beleggen in aandelen en cryptoassets als het handelen in CFD’s biedt.

Houd er rekening mee dat CFD’s complexe instrumenten zijn en een hoog risico met zich meebrengen om snel geld te verliezen als gevolg van hefboomwerking. 68% van de rekeningen van particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s bij deze aanbieder. U moet overwegen of u begrijpt hoe CFD’s werken en of u het zich kunt veroorloven om het hoge risico te lopen om uw geld te verliezen.

In het verleden behaalde resultaten zijn geen indicatie voor toekomstige resultaten. De gepresenteerde handelsgeschiedenis is minder dan 5 volledige jaren en mogelijk niet voldoende als basis voor investeringsbeslissingen.

Copy trading is een service voor portfoliobeheer, geleverd door eToro (Europe) Ltd., die is geautoriseerd en
gereguleerd door de Cyprus Securities and Exchange Commission.

Beleggen in cryptoassets is niet gereguleerd in sommige EU-landen en het VK. Geen consumentenbescherming. Uw kapitaal loopt risico.

eToro USA LLC biedt geen CFD’s aan en geeft geen verklaring en aanvaardt geen aansprakelijkheid met betrekking tot de nauwkeurigheid of volledigheid van de inhoud van deze publicatie, die is opgesteld door onze partner met gebruikmaking van openbaar beschikbare niet-entiteitsspecifieke informatie over eToro.

Categorieën Brokers

Plaats een reactie