Laat je STEM achter

Capital.com review en ervaringen | Update 2022

Capital.com review

In deze Capital.com review deel ik mijn ervaringen met deze broker die pas het licht ziet sinds 2016. We kunnen dus spreken van een relatief nieuwe broker die zich zeer knap staande weet te houden naast de gevestigde orde. 

Dit doe je niet zomaar eventjes en het zal je dan ook niet verbazen dat zij verschillende prijzen in de wacht hebben gesleept waarmee ze dus ook gelijk aantonen hier voor langere tijd te zijn en de strijd serieus willen aangaan met de grotere namen in de broker wereld. 

Laten we snel beginnen en maak kennis met Capital.com.

Meekijken met de Capital.com review? 

Maak dan een gratis demo account aan. Aanmelden met je email is voldoende en binnen 2 minuten gedaan.

79,17% van de particuliere handelaren verliest geld bij het handelen in CFD’s

Wat is Capital.com?

In deze Capital.com review gaan we eerste eens kijken het bedrijf zelf. We willen tenslotte ook weten hoe veilig ons geld is als we hier bij aan de slag gaan!  

Capital.com is opgericht in 2016 en de broker komt ook uit Cyprus, net zoals vele andere meer bekende brokers. Capital.com is met een hele andere missie begonnen dan de meeste andere brokers. Toen zij in 2016 begonnen was het online trading al aardig bekend, het had uiteraard nog niet de populariteit die er nu is rondom online trading. 

Capital.com komt is met een platform gekomen die voor veel mensen het grootste probleem zou moet uitschakelen en dat is de psychologie van het traden. In deze Capital.com review gaan we hier nog dieper op in.

Begin 2021 stond de teller van Capital.com op 788.000 klanten, meer dan $100 miljoen aan verwerkte stortingen en een tradingvolume van meer dan $88 miljard. Dit is niet mis voor een broker die pas sinds 2016 meedraait. 

Hieronder even de cijfers van Capital.com op een rijtje.

Is Capital.com betrouwbaar?

Aangezien de wereld van beleggen en traden om veel geld draait is dit altijd de belangrijkste vraag als het om brokers gaat. Je wilt beginnen met traden of beleggen en je maakt dan niet zomaar jouw geld over naar een broker waarvan de betrouwbaarheid een twijfelgeval is. Hoe veilig jouw geld is heeft altijd te maken hoe de broker zelf gereguleerd is. 

In dit geval kan ik je geruststellen en is dit allemaal dik in orde bij Capital.com. Veel brokers zijn gereguleerd op Cyprus en dat is ook bij Capital.com het geval, zij zijn ook nog eens in Engeland door de FCA gereguleerd. Dit is altijd een goed teken aangezien de FCA zeer strenge regels hanteert bij brokers. Voldoen ze daar niet aan dan mogen zij hun diensten niet aanbieden. Gelukkig is dit allemaal goed voor elkaar bij Capital.com en om die reden zijn ze dus zeer betrouwbaar. 

Veel brokers zijn op Cyprus gereguleerd vanwege het belastingvoordeel. Daarom als je zelf op onderzoek uitgaat check altijd waar de broker nog meer is gereguleerd en controleer de vergunningen. Het is jouw geld dus doe je huiswerk goed als je zelf op onderzoek uitgaat! 

Hieronder kun je de vergunningen van Capital.com inzien.

Capital.com bestaat natuurlijk nog niet zo heel lang maar zoals ik al eerder zei willen zij zich echt meten met de grotere brokers en denken dus op langer termijn. En stel nou dat er ergens echt iets mis gaat waardoor Capital.com jouw geld niet meer uit kan betalen? Don’t worry, bij regulators die hierboven staan hebben waarborgfondsen, mocht de broker jou niet uit kunnen betalen dan doen zij dit.   

Daarnaast krijgt de financiële afdeling van Capital.com regelmatig een audit van Deloitte, een van de meest gerespecteerde en bekendste financiële accountants die actief zijn. 

Capital.com review Trustpilot

Als we tegenwoordig willen weten of een bedrijf betrouwbaar is dan is het makkelijkste wat je kunt doen eens kijken op Trustpilot. Hier staan de reacties van klanten op en kom je er gelijk achter hoe de klanten het bedrijf ervaren.

Als je online naar reacties van klanten op Trustpilot kijkt zijn deze zeer positief.

Zo krijgt Capital.com uit meer dan 6000 reviews een 4.3 van de 5 sterren wat neerkomt op dat Capital.com uitstekend is.

We zetten even op een rijtje wat we tot nu toe weten en ervaren hebben.

Capital.com is dus zeer betrouwbaar en heeft zijn zaakjes goed voor elkaar.

Wat kun je allemaal traden bij Capital.com?

Het aanbod van Capital.com zal nog meer uitbreiden maar het is nu al een gigantisch aanbod. Deze broker zal op meerdere fronten wat koppijn bij zijn concurrenten bezorgen omdat deze broker steeds nieuwe vernieuwende grote stappen zet! 

Hieronder het huidige aanbod van Capital.com.

Capital.com review 2

Meer dan genoeg om uit te kiezen dus, ik denk dat veel traders en beleggers in hun handjes zitten te wrijven bij het zien van het aanbod. 

Kun je echt niet meer wachten en wil je zelf DIRECT aan de slag? Open dan nu een GRATIS account, jouw email adres invullen is al voldoende om toegang te krijgen!

79,17% van de particuliere handelaren verliest geld bij het handelen in CFD’s

Wat is de minimale storting bij Capital.com?

Ook hiermee zal Capital.com een stuk aantrekkelijker zijn voor de meeste mensen dan andere brokers. De minimale storting is namelijk maar €20, let wel op dat dit voor alle betalingsmogelijkheden is behalve voor een bankoverschrijving, hierbij is de minimale storting €250. 

Als je de storting met iDeal doet dan is de minimale storting dus €20!

Er zijn echter nog veel meer betalingsmogelijkheden om je geld op je trade account te krijgen. Hieronder staan alle mogelijkheden op een rijtje. 

Zoals je ziet aan mogelijkheden geen gebrek bij Capital.com!

Capital.com review en ervaring met geld opnemen

Je geld opnemen werkt bij Capital.com hetzelfde als bij de meeste andere brokers. Je kunt alleen jouw geld opnemen via dezelfde manier als hoe je het hebt gestort. Nu werkt dit natuurlijk iets anders wanneer je geld hebt overgemaakt met iDeal, in dit geval zal het een bankoverschrijving worden en word jouw geld netjes op jouw bankrekening gestort. 

Waarom op dezelfde manier opnemen als storten? Dit doet men om witwassen tegen te gaan. Een aantal jaren geleden gebeurde dit nogal veel bij online brokers en vandaar dat ze dit hebben dichtgespijkerd. 

Fees en overige kosten

Veel brokers maken gebruik van een stortingsfee (depositfee) en een opnamefee (withdrawalfee) maar niet bij Capital.com. Er zitten GEEN extra kosten verbonden wanneer je geld overmaakt of opneemt. 

Voor spreads heb je wel extra kosten en zo ook als je trades langer wilt open houden (overnightfee). Met de overnightfee ben je bij Capital.com wel het goedkoopst uit, het loont zich dus als jij een trader bent die zijn trades langer openhoudt om over te stappen naar Capital.com. 

Capital.com review van het handelsplatform en de unieke AI

Met het handelsplatform heeft Capital.com een zeer sterke troef in handen. Zij hebben echt iets unieks toegevoegd waarbij traders persoonlijk betere traders zullen worden. Dit is echt een uniek concept op het gebied van online trading en zij hebben hiermee een streep voor op andere en grotere brokers. Zij hebben een AI aangedreven technologie toegevoegd die jouw gedrag als trader analyseert.

Deze AI of ook wel kunstmatige intelligentie genoemd analyseert jouw gedrag op basis van het verzamelen van data. Dit is allemaal te danken aan de eQ (emotional quotient) waarmee het handelsplatform is uitgerust. Dit is een feedback mechanisme die al jouw handelingen bijhoudt. De AI zorgt ervoor om de 25 gedragspatronen te herkennen die er vaak voor zorgen dat er (onbewust) foutieve beslissingen gemaakt worden. 

Na het identificeren van de patronen in jouw trading gedrag geeft eQ jou gepersonaliseerde feedback zoals tips en inzichten na iedere trade die jij maakt. Je hebt als het ware een coach die jou helpt tijdens het traden.

Met deze innovatieve feature weet Capital.com zich echt te onderscheiden in de markt waardoor je persoonlijke begeleiding krijgt en een betere trader wordt.

Nieuwsgierig naar deze functie? Probeer het GRATIS uit op een demo account.

79,17% van de particuliere handelaren verliest geld bij het handelen in CFD’s

Hoe is het Capital.com handelsplatform?

Wat meteen opvalt als je naar de charts kijkt is dat Capital.com gebruik maakt van dezelfde engine als Tradingview (zie hier de review). Er is zelfs de mogelijkheid om je Capital.com account te koppelen aan je Tradingview account dus een dikke pluim voor Capital.com dat ze hieraan hebben gedacht. 

Ze hebben aan het handelsplatform wel een eigen draai gegeven en iets minder functies maar het voelt lekker vertrouwd. 

Capital.com platform
Handelsplatform van Capital.com

Ik kan uitgebreid uitleggen hoe het platform werkt maar dit kan net zo goed even in een video uitgelegd worden. In de onderstaande video leggen de experts van Capital.com zelf uit hoe het platform werkt en je kunt het direct in actie zien!

Video afspelen

Het is natuurlijk een ander platform dan bijvoorbeeld eToro gebruikt maar aangezien ik zelf een fan van Tradingview ben was ik aangenaam verrast en kon ik niet wachten om aan de slag te gaan!  

Koppelen met Tradingview account

Zoals ik hierboven al schreef is het mogelijk om je Capital.com account te koppelen met je Tradingview account. Dus mocht je zoals ik veel gebruik maken van Tradingview dan kun je dit combineren met je Capital.com account. 

Nog geen Tradingview account? Die kun je hier volledig GRATIS aanmaken.

Capital.com review: Mobiel traden en beleggen met de Capital.com app

Met de mobiele app van Capital.com kun je waar je ook bent aan de slag en heb je de markt altijd bij je, wat een geweldige tijd leven we toch in 🙂

De app is beschikbaar voor zowel Android als IOS en werkt heerlijk snel. Waarbij de apps van andere brokers soms nog weleens wat te wensen overlaten kan ik hier niks slecht over zeggen en kunnen ze wat mij betreft ook echt nog iets van leren.

Niet alleen het traden maar het aanmelden is ook geoptimaliseerd voor mobiel. Je kunt dus vlot alle stappen doorlopen en binnen no-time (3 minuten) kun je daadwerkelijk aan de slag. Hier heeft het team duidelijk aandacht aan geschonken.

Verschillende account types

Je kunt bij Capital.com kiezen uit 3 verschillende account, dit is afhankelijk van wat jouw storting/inleg is. Hieronder zie je 3 verschillende account types.

capital.com account
De 3 verschillende account types bij Capital.com

De 3 account types

Standaard account: Het standaard account is voor stortingen van €20  tot €3.000. Bij dit account krijg je volledige toegang tot het handelsplatform.
Plus account: Dit account is voor stortingen tussen de €3.000 en €10.000. Hierbij krijg je een account manager tot je beschikking die jou ondersteunt bij alles wat je nodig hebt op het gebied van traden. Daarnaast uiteraard ook de volledige toegang tot het handelsplatform.
Premier account: Dit is voor stortingen boven de €10.000. Hierbij krijg je volledige toegang tot alle trainingen, VIP events. Daarnaast krijg je uiteraard ook de extra’s hierbij die je bij de andere 2 accounts krijgt.

Capital.com review: Educatie en training voor traders en beleggers

Je ziet steeds vaker dat brokers verschillende trainingen aanbieden aan hun klanten. Dit is een zeer goeie zaak, je wilt voorkomen dat mensen blind en zonder enig kennis of ervaring de markten in gaan en snel hun geld zien verbranden. 

Capital.com heeft echt als onderdeel van hun missie gemaakt om hun klanten zo goed mogelijk op te leiden en voor te bereiden voordat ze de markten induiken. 

Zie hieronder wat er allemaal mogelijk is op het gebied van training en educatie.

Wat is de Investmate app?

De Investmate app is een gratis educatie app die in 2018 is gelanceerd door Capital.com. Je kunt met deze app via je mobiel gebruik maken van gratis cursussen en videos.

Bij het gebruik van deze app kun je zes doelen kiezen die je wilt behalen en deze doelen kun je op zes manieren behalen. Erg leuk opgezet, vooral voor de beginnende trader zal dit erg leerzaam zijn!

Je kunt op de app kiezen uit 30+ verschillende cursussen en korte lessen die telkens zo’n 3 minuten duren. Beschikbaar voor Android en IOS.

Capital.com TV

Dan hebben we tot slot Capital.com TV. Dit is het Youtube kanaal van Capital.com waar markt updates en tutorials op staan. Dit kanaal is echt up to date en wordt wekelijk strikt bijgehouden. Hier worden echt handige tips of weetjes gedeeld waar je veel aan zult hebben. 

Capital.com review en ervaring met de klantenservice

Dit is natuurlijk een enorm belangrijk onderwerp als het om brokers gaat. Je hebt met geld te maken en als er iets aan de hand is dan wil je (ik ook) direct weten wat er aan de hand is, en dan bedoel ik ook direct en niet morgen of volgende week. 

Ik heb veel verschillende ervaringen met klantenservices van verschillende brokers en kan daarom dus goed beoordelen waar de klantenservice van Capital.com staat.

Ik wil ook graag dat degene waar ik mee te maken heb weet waar hij of zij het over heeft. Het is ook belangrijk om te weten op welke manieren de broker is te bereiken is. 

Op de onderstaande manieren is de klantenservice van Capital.com 24/7 te bereiken.

Ik moet ook echt eerlijk bekennen dat ik zelden zo’n supersnelle klantenservice heb meegemaakt. Het fijne vond ik ook dat ik iedere keer ook erg vriendelijk te woord werd gestaan en echt geen enkele keer het gevoel heb gehad dat degene aan de andere er niet zo’n zin in had. 

Ik heb ook aangegeven dat ik erg onder de indruk was van de snelheid en manier waarop ik geholpen werd. Wat mij betreft by far de beste klantenservice die ik tot nu toe mee heb gemaakt.

Capital.com Nederland

Hoewel de website van capital.com volledig in het Nederlands is betekend dit niet dat er een Nederlandstalige klantenservice is.

De klantenservice is Engelstalig en je kunt het geluk hebben dat je een medewerker treft die uit Nederland komt maar ga hier niet vanuit. 

Capital.com review van de voor- en nadelen

We gaan richting het einde van deze capital.com review en voordat ik aan mijn eindconclusie begin wil ik nog even de voor- en nadelen voor je op een rijtje zetten zodat je in een kort overzicht misschien nog makkelijker je keuze kunt maken.

Voordelen

Nadelen

Capital.com review conclusie: Moet jij een account openen?

Jouw resultaten met traden zullen niet afhangen van de broker waarbij je zit. Het kan echter wel schelen als zij de omstandigheden voor je hebben waarbij jij je prettiger voelt zoals platform of een sociaal netwerk. Ook scheelt het zeker of je een klantenservice hebt die je kunt vertrouwen en waarvan je op aan kunt mocht het nodig zijn.  

Ik kan niet anders concluderen dan dat je bij Capital.com niet in de mist kunt gaan. Je geld staat veilig, ze hebben een geweldig platform en een dijk van een klantenservice (wat ik maar niet genoeg kan zeggen). Daarnaast hebben zij een hele lag drempel doordat je al vanaf €20 euro met een live account aan de slag kunt als je dat wilt. 

Vergelijking met Plus500 en eToro

Als je nu echt wilt weten wat de goedkoopste of beste broker voor jou is maak open dan eens trades bij eToroPlus500 en Capital.com. Open dezelfde trades en kijk welke kosten daarbij komen en hoeveel je netto pakt aan het einde van het verhaal, zo kom je er voor jezelf achter welke het beste voor jou is. 

73% van de retailbeleggers verliest geld met CFD’s

Het kiezen voor een broker blijft een persoonlijke keuze. Ik kan dan ook niets anders aanraden dan een GRATIS demo account te openen en zelf het platform met de AI en de bijbehorende trainingen te verkennen om erachter te komen of dat deze broker bij jou past.

Zelf GRATIS Capital.com ontdekken?

79,17% van de particuliere handelaren verliest geld bij het handelen in CFD’s

Categorieën Brokers

Plaats een reactie