Brokers vergelijken – Kijk welke broker bij jou past in Nederland

Brokers vergelijken

Online beleggen of trading begint bij brokers vergelijken. We zitten in een tijdperk waarin online trading populairder dan ooit is. En wanneer jij hiermee aan de slag gaat wil je natuurlijk weten bij welke broker je het beste kunt traden of beleggen.

Ik ga hier geen 100 brokers opnoemen waardoor jij uiteindelijk nog steeds niet weet welke je moet kiezen. Ik ga hier 4 brokers bespreken die ik zelf uitvoerig heb getest en waar ik nog steeds trade.

Ik raad je dan ook nu al aan om bij alle 4 een demo account te openen zodat je gratis kennis kunt maken met het platform dat zij gebruiken. 

Hierdoor kun je ook mooi de brokers vergelijken en direct meekijken en zien waar ik het over heb,

Een demo account heb je binnen 2 minuutjes aangemaakt en is geheel gratis en vrijblijvend. Aanmelden kan met je email-adres.

etoro vs plus500

68% van de particuliere handelaren verliest geld bij het handelen in CFD’s

etoro vs plus500

76,2% van de particuliere handelaren verliest geld bij het handelen in CFD’s

79,17% van de particuliere handelaren verliest geld bij het handelen in CFD’s

brokers vergelijken

70,8% van de particuliere handelaren verliest geld bij het handelen in CFD’s

Mijn top 4 brokers vergelijken

Je wilt gaan traden bij een broker maar je weet niet waar je moet beginnen, zoek dan niet verder want aan het einde van dit artikel weet jij welke broker bij jou past. 

Ik neem brokers beschikbaar in Nederland door die ik zelf ook gebruik. Zoals ik al zei had ik hier een lijst van 20 brokers kunnen maken maar dat maakt het kiezen voor jou alleen maar ingewikkelder. 

Laten we dus snel beginnen zodat jij snel een keuze kan maken en aan je trade avontuur kunt beginnen!

 

1. eToro

We beginnen met de nummer 1 in deze lijst en dat is eToro. Deze online broker staat bekend vanwege het unieke aspect en dat is social trading. Je hebt hier de mogelijk om succesvolle traders te kopiëren en zo te profiteren van hen kennis zonder dat jij dit hoeft te hebben.

Ook het hele social trading netwerk dat eToro heeft opgezet maakt het voor jou heel makkelijk en simpel om te communiceren met andere traders waar jij van kunt leren of signals kunt volgen. 

De eToro social trading community bedraagt op dit moment zo’n 25 miljoen mensen wereldwijd!

Bij eToro betaal je 0% commissie bij het handelen in aandelen.

Bij eToro is het mogelijk om gratis een demo account te openen. Wanneer je overschakelt naar een live account is de eerste minimum storting $50.

2. Plus500

Plus500 is al jarenlang een populaire CFD broker. Door de jaren heen hebben zij steeds meer concurrentie gekregen van andere en nieuwe online brokers maar ze staan nog steeds hun mannetje. 

Plus500 is beursgenoteerd en zeer goed gereguleerd. 

Bij Plus500 is het mogelijk om een gratis demo account te openen. Wanneer je overschakelt naar een live account is de eerste minimum storting $100.

3. Capital.com

Capital.com is een relatief nieuwe broker. Sinds 2016 bestaan zij pas maar het is zeer indrukwekkend hoe snel zij hen naam tussen de grote namen hebben gekregen.

Een van de factoren hiervan is dat zij een zeer indrukwekkend handelsplatform hebben waarbij de AI techniek is toegepast. Deze techniek bestudeert jouw manier van traden waardoor jouw sterke en zwakke punten snel te analyseren zijn waardoor jij een completere trader wordt. 

Bij Capital.com is het mogelijk om een gratis demo account te openen. Wanneer je overschakelt naar een live account is de eerste minimum storting $25. 

4. Libertex

Libertex is onderdeel van de Libertex Group die in 1997 is opgericht. Bij Libertex handel je in CFD’s.

Libertex staat inmiddels bekend om het gigantische crypto aanbod dat zij hebben.

Het handelsplatform van Libertex is zeer gebruiksvriendelijk om mee te werken. Voor degene die bekend zijn met Tradingview zullen hier veel aan herkennen. Ik vermoed dat de software die voor het Libertex platform wordt gebruikt hetzelfde is dat Tradingview gebruikt.

Daarnaast is het nog mogelijk om via MT4 en MT5 te traden voor degene die daar behoefte aan hebben.

Bij Libertex is het mogelijk om gratis een demo account te openen. Wanneer je overschakelt naar een live account is de eerste minimum storting $100.

Brokers vergelijken

Waarom brokers vergelijken?

Veel mensen die een account bij een broker willen openen hebben soms geen idee hoeveel brokers er wel niet zijn. Of ze weten het wel en zien door de bomen het bos niet meer. Welke broker moet je nou kiezen? Welke past het beste bij jou en voldoet aan jouw wensen?

Daarom heeft het geen zin om alle brokers hier op te noemen en te beschrijven die er maar zijn. Ik vertel hier mijn ervaringen met de brokers die ik zelf gebruik. Terwijl ik dit schrijf ben ik een andere broker uitgebreid aan het testen dus binnenkort zal ik mijn bevindingen hierover aan dit artikel toevoegen.

Mocht jij vragen hebben over een broker waar je aan de slag wilt maar je twijfelt ergens over, laat even een berichtje achter dan zal ik hem even testen voor je voordat je ermee aan de slag gaat. 

Wat is een broker?

De Nederlandse vertaling van broker is beurshandelaar. Dit is dus wat een broker doet. De broker is de schakel tussen jou als trader en de beurs. Hij handelt zelf niet. 

Als je wilt gaan traden dan heb je dus een broker nodig, zonder broker is dit niet mogelijk. Jij trade (handelt) dus op het handelsplatform van de broker en hiervoor brengen zij kosten in rekening. Dit verschilt per broker en daarom is het dus ook goed een vergelijk te maken. 

Beleggen bij een online broker of bank?

Veel mensen die met beleggen starten zullen al snel kijken naar wat de mogelijkheden bij hun eigen bank zijn. Het is tenslotte lekker makkelijk en overzichtelijk om alles op één plek te hebben. Echter moet wel gezegd worden dat de prijzen van banken aan de hoge kant zijn, ook niet verassend natuurlijk.

Daarom raad ik je ook echt aan wanneer je wilt traden of beleggen dit bij een online broker te doen. Dit is vele malen goedkoper en de mogelijkheden zijn ook nog eens veel groter. 

En zoals eerder gezegd kun je gewoon een gratis demo account openen waarbij je aan niks vastzit of verplicht bent en je zo zelf vertrouwd kunt worden met het handelsplatform en zo de mogelijkheden zelf ervaart.

Wat kost een online broker?

Een broker berekend natuurlijk kosten om zijn bestaan te kunnen leiden. Maar hierin kan een aardig verschil zitten. Het is dan ook belangrijk om van tevoren even goed naar de kosten van verschillende brokers te kijken en deze te vergelijken. 

De meeste brokers die rekenen kosten voor als je bijvoorbeeld trades in het weekend of ’s nachts open houdt. Deze kosten zijn op het eerste oog erg laag, vaak zijn dit zeer lage bedragen, echter wanneer je jouw traden van plan bent om maandenlang open te houden dan kan dit toch stiekem wel aantikken. 

Een punt om dus goed in de gaten te houden. Hieronder een voorbeeldje van wat de in dit artikel besproken brokers rekenen. 

Dit voorbeeld is van de commissie kosten bij het beleggen in aandelen bij de desbetreffende broker.

Broker Commissie
0%
0%
0%
0,0003%

Zoals je ziet betaal je bij de meeste geen commissie wanneer je in aandelen gaat beleggen.

Dit betekend echter niet dat Libertex geen goede broker is of duurder want ik weet dat je bijvoorbeeld bij Libertex weer geen commissie betaald als je in crypto handelt en bij andere brokers weer wel.

Zo hebben de brokers allemaal hun voor- en nadelen en is het dus echt een aanrader om een demo account bij de brokers te openen die je niks kost maar daardoor wel precies weet wat de verschillen zijn, in gebruik en uiteindelijk kosten. 

Is beleggen via een online broker veilig?

Dit is een veelvoorkomende vraag waar mensen naar op zoek zijn. Het is ook logisch dat je dit zeker wilt weten dat het veilig is om jouw geld naar een broker over te maken.

Brokers moeten aan zulke strenge eisen voldoen tegenwoordig dat je hier niet meer aan hoeft te twijfelen. 

Een snelle manier om te kijken of dat brokers betrouwbaar zijn is om Trustpilot te checken. Laten we dat gelijk even doen. 

Brokers vergelijken Trustpilot

eToro krijgt uit meer dan 15.000 stemmen 4.2 sterren van de 5. 

Hier blijkt dat eToro dus goed en betrouwbaar is.

Brokers vergelijken

68% van de particuliere handelaren verliest geld bij het handelen in CFD’s

Plus500 krijg uit meer dan 10.000 stemmen 4.1 sterren van de 5. 

Hieruit blijkt dus dat Plus500 goed en betrouwbaar is.

Brokers vergelijken

76,6% van de particuliere handelaren verliest geld bij het handelen in CFD’s

Capital.com krijgt uit meer dan 6.000 stemmen 4.3 sterren van de 5.

Hieruit blijkt dat Capital.com uitstekend en betrouwbaar is.

Brokers vergelijken

79,17% van de particuliere handelaren verliest geld bij het handelen in CFD’s

Libertex krijgt uit meer dan 4.000 stemmen 4.3 sterren van de 5.

Hieruit blijkt dat Libertex uitstekend en betrouwbaar is.

70,8% van de particuliere handelaren verliest geld bij het handelen in CFD’s

Zoals je ziet verschilt het allemaal niet heel veel. Het enige grote verschil zijn de aantal stemmen. Dit komt natuurlijk omdat eToro veel meer gebruikers heeft vergeleken met de andere brokers.

Dit komt omdat je bij eToro de mogelijkheid hebt om naast het gewone traden dat je in je eentje doet je ook de mogelijkheden hebt om te copy traden en social traden. Zij lopen op dit gebied mijlenver voor op welke broker dan ook ter wereld.

Wat is de beste broker voor mij?

Ga je beginnen met beleggen of traden? Begin dan altijd eerst met online brokers te vergelijken. Er zijn zoveel verschillende brokers dat je daardoor soms door de bomen het bos niet meer ziet.

Elke broker heeft zijn voor- en nadelen en jij moet eerst weten wat jij zoekt in een broker. Als jij in aandelen wilt beleggen dan kun je dit beter bij eToro doen omdat je daar 0% commissie voor betaald. Maar misschien heb jij weer andere eisen waardoor eToro weer helemaal niet bij jou past.

Vaak kan een drempel ook de eerste storting zijn, sommige brokers hebben een eerste minimum storting van $25 en andere weer van $100. Probeer er daarom gewoon meerdere uit.

Zoals ik al zei kun je bij allemaal een demo account openen die geheel vrijblijvend en gratis is.

Welke broker wordt aangeraden voor beginners?

Je wilt als trader eigenlijk niet dat je direct bij de eerste de beste trade al je geld weer verliest. Oefen daarom eerst op een demo account. Daarnaast is het handig als er bijvoorbeeld trainingen bij een broker te volgen zijn. Zowel eToro als Libertex hebben uitgebreide trainingen voor nieuwe leden die volledig gratis te volgen zijn.

Tip!! Maak bij eToro en Libertex een gratis demo account aan om gebruik te maken van de GRATIS cursus. 

Daarnaast zal je als beginnende trader veel willen leren over traden en dan is eToro een absolute aanrader door het Social Trading en Copy Trading. Je zult hier veel leren van andere traders en kunt veel vragen stellen. 

Als je gaat Copy Traden dan hoef je eigenlijk helemaal niks te weten of te kunnen over traden en kun je zeer makkelijk de allerbeste traders kopiëren en dan doen zij al het werk voor jou.

Conclusie online brokers vergelijken

Hopelijk heb je wat meer duidelijkheid gekregen over deze 4 brokers. Ik zou eerst eens voor jezelf op een rijtje zetten wat jij precies zoekt in een broker en zo kom je uiteindelijk bij de juiste broker terecht die aan jouw wensen voldoet. 

Voor de beginnende trader of belegger is eToro absoluut de nummer 1 vanwege het social trading en copy trading aspect. Wil je graag gebruik maken van een uitgebreide training voordat je begint dan kun je naast eToro ook bij Libertex terecht. 

Zoek je een broker met een handelsplatform die de meest geavanceerde snufjes heeft dan is Capital.com een aanrader. Voor de belegger op de wat langere termijn dan zou ik voor Plus500 gaan. 

Er is keuze genoeg en het ligt er maar net aan wat jij zoekt in een broker. Lees daarom ook de uitgebreide reviews nog eens door die ik over al deze brokers heb gedaan. Daarin ga ik per broker in tot op de allerkleinste details. 

Heel veel plezier en succes met het kiezen van de juiste broker en met het traden en beleggen wat je daarna gaat doen!

3 gedachten over “Brokers vergelijken – Kijk welke broker bij jou past in Nederland”

  1. This is very fascinating, You are an overly professional blogger. I have joined your feed and sit up for in quest of extra of your fantastic post. Additionally, I’ve shared your web site in my social networks!

    Beantwoorden

Plaats een reactie