Beleggen met weinig geld. Je kunt al beleggen met €1, maar schiet dat op?

Beleggen met weinig geld

Beleggen met weinig geld kan tegenwoordig al vanaf 1 euro. Voorheen was beleggen iets voor de rijken maar tegenwoordig maakt het niet meer uit of je rijk of arm, jong of oud bent, iedereen kan het!

Je moet je wel afvragen of het veel zin heeft om met te beleggen met zo’n klein bedrag. Tegenwoordig is het natuurlijk heel makkelijk om te beleggen, maar of het heel verstandig is om met weinig geld te beleggen gaan we in dit artikel bespreken.

Beleggen met weinig geld, kan dat?

Uiteraard kan dit, je hebt binnen een paar minuten een account bij eToro of Plus500 geopend en kun je aan de slag. Bij deze brokers is het mogelijk om al te beleggen met minimale eerste stortingen vanaf 25 euro bij eToro en vanaf 100 euro bij Plus500

Dit klinkt aantrekkelijk en hierdoor is de drempel ook heel laag maar je moet je wel afvragen of het ook veel zin heeft om met zo weinig geld te beleggen.

Uiteraard kun je met een hefboom gaan beleggen en hierdoor toch grotere posities mee openen alleen is er geen ruimte voor fouten. Bij de minst geringste beweging die de markt maakt tegen jouw voorspelling in ben je de klos en je geld kwijt. 

Beleggen met tientjes

Beleggen met een paar tientjes is dus mogelijk. Als je zonder hefboom werkt en je werkt volgens een goed money management systeem open je dus posities die misschien om een paar cent gaan. Je snapt dus al dat dit niet echt rendabel is maar tegelijkertijd is dit wel een erg goede methode om het beleggen of traden onder de knie te krijgen.

Ik ga hier binnenkort een artikel over schrijven maar veel mensen kampen met het probleem van het overstappen van een demo account naar een live account. Ineens gaan ze met echt geld traden en dan slaat de paniek of juist de hebzucht ineens toe. 

Hoe je hier het beste mee om kunt gaan vertel ik je binnenkort meer. 

Beleggen met een hefboom.

Als je wilt beleggen met weinig geld maar toch wilt proberen om een aardige positie in te nemen dan blijft er nog over om met een hefboom te beleggen. 

Het nadeel hiervan is dat er echt geen ruimte voor fouten is want 1 verkeerde inschatting of verkeerde beweging van de markt en je geld is weg. Je kunt natuurlijk een paar goede trades maken door of geluk of gewoon een goede analyse waardoor je toch een paar leuke winsten pakt en zo toch een leuk bedrag op je account hebt staan. 

Het nadeel van deze methode is dat als snel de gedachte opduikt als ik van €10 —>  €100 kan maken dan kan ik op deze manier van €100 —> €1000 maken. Hoe dit af zal lopen kun je vast zelf wel invullen, uiteraard gaat dit uiteindelijk fout. 

Dus als dit een paar keer goed gaat, ga terug naar een goed money management systeem en beperk je risico’s. 

Copy Trading

Een andere optie voor beleggen met weinig geld is copy trading. Hiermee is het mogelijk om met een klein bedrag een succesvolle trader te copyen en hem/haar al het werk voor jou te laten doen. Als deze trader een goede staat van dienst heeft in het beleggen dan weet je van te voren wat je ongeveer te wachten staat en op deze manier is het dan ook mogelijk om een buffertje op te bouwen. 

78% van de retail beleggers verliest geld met de handel in CFD’s bij deze aanbieder. Overweeg of jij je het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Beleggen met een paar honderd euro

Als je met een paar honderd euro start met beleggen dan is dit voor beleggingsbegrippen ook niet eens zoveel, terwijl dit natuurlijk wel veel geld is. Je moet onthouden dat een goed money management systeem is wanneer je ongeveer 2% van jouw account gebruikt om een positie in te nemen. 

Als je deze regels volgt kom je dus maar op posities uit die je kunt openen die hooguit 20 euro zijn. Daarom zal je of met een heftboom of het copytrading systeem moeten volgen om een beetje equity op te bouwen, ik raad het laatste aan omdat je dat door ervaren traders posities in laat zetten die weinig risico nemen, je doet er wellicht wat langer over dan maar het risico is vele malen kleiner dan wanneer je met een hefboom gaat werken en elke positie die je opent het risico loopt om je account te laten crashen. 

Is het verstandig om te beleggen met weinig geld?

Ja, je moet er alleen wel heel serieus mee omgaan. Je moet er geen gokspelletje van maken en denken dat je snel rijk zult worden want dat gebeurd niet. Je zult als je het goed aanpakt wel leuke bedragen kunnen verdienen met weinig geld. 

Uiteindelijk als je serieus te werk gaat groeit je account en kun je steeds grotere posities innemen waardoor je winsten ook steeds groter worden. Maar hou je aan de regels en neem geen al te grote risico’s, probeer je account dus niet met 1 trade te verdubbelen, dit kan als je het geluk aan je zijde hebt goed gaan maar meestal gaat dit fout en uiteindelijk als je vaker met zulke grote risico’s gaat traden gaat dit ook fout. 

Blijf dus nadenken en je gezonde verstand hierbij gebruiken! 

78% van de retail beleggers verliest geld met de handel in CFD’s bij deze aanbieder. Overweeg of jij je het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Plaats een reactie