Beleggen in Bitcoins, hoe en waar doe ik dat?

Stapel bitcoins

Beleggen in Bitcoins, hoe doe je dat en waar moet je beginnen? Elke dag horen we op het nieuws hoe Bitcoin weer eens aan flinke beweging heeft gemaakt. Het begint steeds populairder te worden, waar een paar jaar geleden nog niemand aan het beleggen in Bitcoins dacht zijn dit nu inmiddels de gesprekken van de dag geworden op het werk in de kantine, met de buurman, op de sportschool en ga zo maar door. 

Een paar jaar geleden was iedereen hier nog sceptisch over totdat Bitcoin de grote stijger maakte in 2017, vanaf dat moment begonnen steeds meer mensen geld te beleggen in Bitcoins. In dit artikel ben ik hier al eerder op ingegaan.

Er zijn wel twee verschillen die je moet weten, je kunt daadwerkelijk Bitcoins kopen waardoor je ze in bezit hebt en je kunt speculeren op de prijsbeweging. In beide gevallen kun je dus geld verdienen met Bitcoins. We gaan de verschillen even doornemen en kijken welke het beste bij jou past! 

De 2 manieren om te beleggen in Bitcoins.

Zoals ik hierboven als even beschreef zijn er dus 2 manieren om te beleggen in Bitcoins. Je hebt de 2 onderstaande manieren om geld te verdienen met Bitcoins.

  • Je kunt Bitcoins kopen (of een gedeelte van de Bitcoin munt) waardoor de Bitcoin die je koopt echt jouw eigendom wordt totdat je hem verkoopt.  
  • Je kunt ook traden op de prijsbewegingen van Bitcoin. De munt wordt hiermee niet jouw eigendom maar je gaat traden op de daling of stijging van de waarde van de munt. 

Bitcoins kopen

Je kunt dus daadwerkelijk Bitcoins kopen (of verkopen) waardoor je eigendom wordt van hetgeen wat je koopt. Dit zijn echter wel beleggingen die voor de langere termijn (enkele weken tot maanden of zelfs jaren) gelden. Als je namelijk een bepaald bedrag investeert (dit kan vanaf  €25) dan wil je natuurlijk zoveel mogelijk winst maken. 

Als je op maandag 1 Bitcoin koopt dan zal je op woensdag niet ineens een aanzienlijk winst hebben gemaakt waardoor je de munt weer met winst kunt verkopen. Als je gaat beleggen in Bitcoins dan moet je dit echt zien als een belegging van enkele maanden tot jaren. Bitcoin maakt weliswaar aardige stijgingen/dalingen binnen enkele dagen maar om veel winst te maken zal je de munt langer vast moeten houden.

Waar kan ik Bitcoins kopen?

Er zijn verschillende manieren om in Nederland Bitcoins te kopen. Je kunt je bijvoorbeeld aanmelden bij een handelsplatform (Bitcoin exchange) waar je met andere gebruikers kunt handelen. Echter is dit wel wat ingewikkeld en zeker niet zonder risico’s, je brengt namelijk je bitcoins of euro’s onder bij een handelsplatform en daarmee krijg je niet de garantie dat je de prijs krijgt die jij daarvoor betaald hebt. 

De makkelijkste en veiligste manier is dat je Bitcoins koopt met IDEAL. In Nederland hebben we een tal van mogelijkheden om dit te doen. In Nederland is is het aan te raden om dit bijvoorbeeld te doen bij LiteBit

Binnen enkele minuten heb je een account geopend wat volledig gratis is, stortingen kunnen IDEAL gedaan worden en dit gaat allemaal via een handige en overzichtelijke app die LitBit heeft ontwikkeld. 

Bitcoins veilig bewaren.

Bij Bitonic is het mogelijk om te kiezen hoe je jouw Bitcoins wilt bewaren. Je hebt verschillende wallets waar je bij Bitonic uit kunt kiezen, het werkt allemaal net even iets anders dan bij een bank, de controle ligt hier volledig bij jezelf. 

Naast deze manier van beleggen in Bitcoins hebben we nog een manier om geld te verdienen met Bitcoins. Dit valt onder traden en heeft mijn persoonlijke voorkeur, gewoon omdat je actiever bezig bent.

Bitcoins traden op koersbeweging.

Chart

Voordelen van traden in Bitcoin.

Het grootste voordeel van het traden op de prijs in plaats van het daadwerkelijk kopen van Bitoin is dat het voor jou niet uitmaakt of de prijs van Bitcoin daalt of stijgt. Je kunt namelijk short gaan (traden op dat de prijs omlaag gaat) of je kunt buyen (traden dat de prijs gaat stijgen). In beide gevallen valt dus veel geld te verdienen en dit is een aanzienlijk verschil met als je daadwerkelijk Bitcoin koopt. Dan hoop je alleen maar dat de munt meer waard zal worden. 

Alleen al dat het voor jou als trader niet uitmaakt welke kant de prijs opgaat geeft een hoop rust. 

Welke broker is het beste om Bitcoins te traden?

Allereerst wil ik even benadrukken dat er echt heel veel scams rond gaan die met Bitcoin en crypto’s te maken hebben, pas daar dus goed voor op. Op dit moment worden er heel veel mailtjes verstuurd waarbij geclaimd wordt dat er bij bepaalde brokers geld op je account is gestort zodat je die in Bitcoins kunt investeren. Trap daar niet in! Er staat nooit zomaar geld op je rekening en al helemaal niet bij een broker! 

Zorg ervoor dat de broker die je kiest goed gereguleerd is, daarmee sluit je uit dat ze er zomaar met je geld vandoor kunnen gaan. Zorg er dus voor dat je met een betrouwbare broker aan de slag gaat zoals de onderstaande aanbieder bijvoorbeeld.

Gratis Training

Ga jij wel goed voorbereid de CRYPTOMARKT op?

Volg deze volledig GRATIS training zodat je weet wat de valkuilen zijn!

Categorieën Crypto

Plaats een reactie