Alles wat je moet weten over crypto trading.

Crypto munten

Het zal je niet ontgaan zijn, op dit moment is de cryptomarkt mateloos populair onder beleggers die graag een mooi rendement willen behalen. Deze toestroom van nieuwe investeerders heeft ervoor gezorgd dat de koersen door het dak gaan. Mocht je zelf ook een graantje mee willen pikken van deze stijgende markt dan is crypto trading zeker een verstandige keuze om te overwegen.

Aangezien nog lang niet iedereen bekend is met beleggen in cryptovaluta en crypto trading in het bijzonder hebben we besloten om de belangrijkste info voor je in dit artikel op een rijtje te zetten. 

Crypto trading - wat is het precies?

Laten we eerst maar eens kijken naar de vraag wat crypto trading precies is. We doelen over het algemeen op crypto trading wanneer je handelt in cryptocurrencies door middel van derivaten op basis van onderliggende waarde. Dat betekent dat je in feite niet de echte munt zelf koopt, maar dat je in plaats daarvan speculeert op de prijs ervan.

Bij beleggen in cryptocurrency koop je de munten daadwerkelijk aan. Dit doe je bijvoorbeeld wanneer je Bitcoin via Litebit aanschaft. Bij crypto trading beleg je daarentegen op een verwachte prijsverandering die deze munten zullen gaan meemaken. Je belegt dus in cryptoprojecten, zonder dat je ze daadwerkelijk hoeft aan te schaffen via een crypto-exchange.

Gratis Training

Ga jij wel goed voorbereid de CRYPTOMARKT op?

Volg deze volledig GRATIS training zodat je weet wat de valkuilen zijn!

Hoe kan je zelf aan crypto trading doen?

Er zijn verschillende manieren waarop men in staat is om cryptocurrency gerelateerde derivaten te kopen. In 2017 werd bijvoorbeeld de eerste Bitcoin futures gelanceerd. Vandaag de dag is het mogelijk om soortgelijke producten te kopen voor bekende andere cryptocurrencies zoals bijvoorbeeld Ethereum, XRP en Litecoin.

Een ander populair derivaat zijn ETF’s. Hoewel deze op het moment nog niet beschikbaar zijn voor cryptocurrencies is de SEC wel bezig om te kijken of deze fondsen er komen in de toekomst. Zowel de futures als de ETF’s zijn grotendeels op dezelfde manier ontworpen om geld te verdienen aan de stijgende koersen van de cryptomarkt

Hoe kan je speculeren op de prijs - cryptotrading met CFD's.

Een veel gekozen optie op dit moment is de handel in CFD’s. Deze handelsmethode is aan te merken als een speculatieve handelsmogelijkheid die makkelijk kan worden gebruikt voor zowel stijgende als dalende prijzen. Een CFD is aan te merken als een speciaal derivaat dat de prijs van een onderliggende cryptocurrency weerspiegelt. 

Ze zijn meestal slechts enkele minuten tot uren open en worden altijd verhandeld met een hefboom. Dit zorgt ervoor dat je meer kunt verdienen, maar ook dat je meer kunt verliezen als je het bij het verkeerde eind blijkt te hebben. Een bekende aanbieder die je in staat stelt om zelf te beginnen met crypto trading op basis van CFD producten is bijvoorbeeld Plus500

Bij deze vorm van crypto trading is het noodzakelijk om aan de onderstaande zaken te denken. 

  •  Kijk goed naar je margeje marge is het bedrag dat je zal moeten storten om je CFD te openen. Als je een marge van 10% hebt en je graag crypto wilt verhandelen voor 1000 euro dan moet je minimaal 100 euro storten. Belangrijk is om altijd goed te kijken naar de hoeveelheid marge voor jouw transacties.
  • Zet een stop loss order – dit is een speciale handelstool waarmee je een prijswaarde kunt instellen waarop je CFD zal worden gesloten. Dit helpt om je eventuele verliezen te minimaliseren als je het niet bij het rechte eind blijkt te hebben bij het speculeren op cryptocurrency.
  • Kies voor Take Profit – de Take Profit tool is vergelijkbaar met de stop loss order, maar het grote verschil is dat je hier een vooraf bepaald prijsniveau instelt waarop je jouw CFD-positie sluit. Met deze tool kun je alvast jouw winst veiligstellen.

Deze cryptocurrencies MOET je in de gaten houden!

Goed, stel dat je nu inderdaad begint met crypto trading. Welke cryptocurrencies zou je dan eigenlijk in de gaten moeten houden? Om je wat beter op weg te helpen hebben we hieronder de meest belovende crypto currencies die zich optimaal lenen voor crypto trading. 

  • Bitcoin – het spreekt voor zich dat je eigenlijk altijd Bitcoin in je beleggingen moet nemen als je begint met crypto trading. Van alle cryptocurrencies is Bitcoin nog altijd aan te merken als de ware “moedermunt”. Dit brengt met zich mee dat Bitcoin de meest verhandelde munt is. Hierdoor is de kans groot dat de koers verder zal oplopen.
  • Chainlink – het team achter chainlink heeft als doel een unieke blockchain te maken die de implementatie van smart contract een stuk eenvoudiger maakt. Dit klinkt een beetje technisch , maar het komt erop neer dat de technisch van Ethereum gecomineerd met die van Bitcoin zelf. Hoewel de koers al enorm is gestegen zou het zomaar kunnen dat de koers nog verder zal oplopen. Veel specialisten denken dat dit weleens de grote speler kan gaan worden binnen de cryptomarkt.
  • IOTA – IOTA is een beetje een vreemde eend in de bijt. Dit is namelijk een project wat alle andere projecten binnen de cryptomarkt overbodig maken. In tegenstelling tot de blockchain maakt het netwerk van IOTA gebruik van een driehoeksverhouding. Dit houdt in dat je zelf de transacties van anderen verifieerd. Hoewel de kans klein is dat deze munt de grootste zal worden is het mogelijke rendement wel enorm hoog. Dit is wellicht een reden om er toch voor een klein  deel in te investeren als je van plan bent om aan crypto trading te gaan doen. 

Als het goed is heb je door het lezen van dit artikel een beetje een beter beeld gekregen over het beginnen met crypto trading. Kies je voor het beleggen in cryptovaluta dan is het soms echt mogelijk om enorme rendementen te behalen. 

Investeer je liever in een normale activa-klasse zoals bijvoorbeeld aandelen of CFD’s? Blijf dan zeker hangen op deze site, hier zijn namelijk nog veel meer handige artikelen te vinden die je zeker even door zou moeten nemen! 

Gratis Training

Ga jij wel goed voorbereid de CRYPTOMARKT op?

Volg deze volledig GRATIS training zodat je weet wat de valkuilen zijn!

Gerelateerde onderwerpen

Categorieën Crypto

Plaats een reactie